ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 06:07
MENU CLOSE

Κρίσιμη συνάντηση Πούτιν - Ερντογάν λίγο πριν την εκπνοή της εκεχειρίας στη Συρία

22.10.2019 06:14

 

«Σε αυτή τη συνάντηση, ο κ. Πούτιν και εγώ θα ανακεφαλαιώσουμε τις τελευταίες εξελίξεις και θα συναποφασίσουμε, όπως ελπίζω, τα επόμενα βήματα», δήλωσε χθες ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας σε διεθνές φόρουμ στην Κωνσταντινούπολη.

Την ίδια στιγμή, η κατάπαυση του πυρός στην οποία συμφώνησαν  Άγκυρα και Ουάσιγκτον ώστε η κουρδική πολιτοφυλακή να αποσυρθεί από τις θέσεις της στη βορειοανατολική Συρία λήγει σήμερα στις 22:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), όπως δήλωσαν χθες τουρκικές στρατιωτικές πηγές. 

Χθες, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος είναι διατεθειμένος να διατάξει να αναληφθεί στρατιωτική δράση εναντίον της Τουρκίας εάν αυτό απαιτηθεί.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προτιμά να λύνονται ειρηνικά οι διενέξεις, διαβεβαίωσε ο Πομπέο κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ωστόσο ο Τραμπ είναι απολύτως διατεθειμένος να δώσει διαταγή να αναληφθεί οποιαδήποτε στρατιωτική δράση κριθεί πως είναι αναγκαία.

Ο Πομπέο απέφυγε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες στη συνέντευξη αυτή για το ποια συγκεκριμένη ενέργεια από πλευράς της Άγκυρας θα πυροδοτούσε στρατιωτική δράση των Αμερικανών.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58
Exit mobile version