ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 04:35
MENU CLOSE

Σοκ προκαλούν οι αριθμοί των τροχαίων δυστυχημάτων και ατυχημάτων στην Ελλάδα

26.10.2019 10:07

 

«Είναι αδιανόητο, το 2019», επισημαίνει ο αστυνομικός διευθυντής, «να συνεχίζουμε παλιές ή να υιοθετούμε νέες οδικές συμπεριφορές, οι οποίες προκαλούν τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα. Για παράδειγμα, η μη χρήση ζώνης ασφαλείας, κράνους και προστατευτικών μέσων συγκράτησης παιδιών. Μία απλή κίνηση, η πρόσδεση της ζώνης και η χρήση προστατευτικού κράνους μπορεί να αποτελέσουν το νήμα που θα μας κρατήσει στη ζωή, τη δική μας και της οικογένειάς μας. Άλλο παράδειγμα αποτελεί η αντικανονική χρήση κινητού τηλεφώνου. Συμπεριφορά, η οποία έχει αναχθεί σε νέα μάστιγα. Η πλειονότητα των οδηγών, Ι.Χ επιβατικών, δικύκλων, φορτηγών, λεωφορείων, μιλούν στο τηλέφωνο, στέλνουν μηνύματα ή βλέπουν βίντεο κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Συμπεριφορές όπως αυτές κατά την οδήγηση, δηλαδή για ένα δευτερόλεπτο να αποσπαστεί η προσοχή μας από το οπτικό πεδίο οδήγησής μας, να αφήσουμε το χέρι μας από το τιμόνι, μπορεί να έχουν τραγικές συνέπειες».

Ο κ.Λάσκος στέλνει παράλληλα το μήνυμα ότι η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής θα δείξει μηδενική ανοχή σε αντικοινωνικές συμπεριφορές οδηγών.

«Είναι πραγματικά αδιανόητες ορισμένες συμπεριφορές μας κατά την οδήγηση, οι οποίες πέρα από το γεγονός ότι αποτελούν παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, είναι και λίαν αντικοινωνικές. Για παράδειγμα, η στάθμευση σε ράμπες διέλευσης ΑμΕΑ, η κίνηση στη Λωρίδα Εκτάκτου Ανάγκης ή στις λεωφορειολωρίδες, αποτελούν παραβάσεις τροχαίας, αλλά παράλληλα είναι συμπεριφορές που δεν σέβονται βασικά δικαιώματα των συμπολιτών μας. Έτσι, εκ μέρους μου θεσμικά ως διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, δεν θα υπάρξει η παραμικρή ανοχή για τέτοιου είδους παραβάσεις και έχει μεταφερθεί ήδη στο προσωπικό των Υπηρεσιών Τροχαίας, η ανάγκη για συστηματική και εντατική αστυνόμευση για την εξάλειψη των συγκεκριμένων παραβάσεων».

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31
Exit mobile version