ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 12:23
MENU CLOSE

Γυναίκα άφησε το σκυλάκι της να της γλείψει τα πόδια - Έπαθε μόλυνση και παρά λίγο να πεθάνει

11.12.2019 13:59

 

Πήγε αμέσως στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί ύστερα από τις απαραίτητες εξετάσεις διαπίστωσαν πως είχε προσβληθεί από στρεπτόκοκκο. Για την ακρίβεια «Streptococcus canis», μια βακτηριακή λοίμωξη η οποία μπορεί να οδηγήσει σε θανατηφόρες επιπλοκές, όπως η πνευμονία και η σηψαιμία.

Όπως γράφει η Daily mail, το βακτήριο αυτό σπάνια προσβάλει τους ανθρώπους και μπορεί να μεταδοθεί από ζώο σε άνθρωπο, όπως ακριβώς την έπαθε και η γυναίκα. Ο στρεπτόκοκκος canis (S canis) στους ανθρώπους, δεν αναφέρεται στην ιατρική βιβλιογραφία και ο ακριβής επιπολασμός του είναι άγνωστος.

Στη γυναίκα χορηγήθηκαν ισχυρές δόσεις αντιβιοτικού και ύστερα από 72 ώρες οι γιατροί είπαν πως είχε διαφύγει τον κίνδυνο.

Ο στρεπτόκοκος canis (canis στα λατινικά σημαίνει σκύλος) έχει συνδεθεί με λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος των σκύλων και με αποβολές και λοιμώξεις του δέρματος τους. Δεν σημαίνει ότι όλοι οι σκύλοι έχουν στρεπτόκοκκο και είναι εν δυνάμει επικίνδυνοι. Τα βακτήρια είναι σε θέση να περάσουν στους ανθρώπους μέσω αλλοιώσεων στο δέρμα, ή μέσω αμυχών και γδαρσιμάτων.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 12:22
Exit mobile version