ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 16:26
MENU CLOSE

Έσπασαν κάθε ρεκόρ οι θερμοκρασίες στην Αυστραλία - Δεν υπάρχουν χρώματα για τους μετεωρολογικούς χάρτες

19.12.2019 13:44

 

Το ρεκόρ, που ίσχυε από τον Ιανουάριο του 2013, έσπασε την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, αλλά ξεπεράστηκε για άλλη μια φορά στις 18 Δεκεμβρίου.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η Νέα Νότια Ουαλία εν μέσω ανησυχιών ότι το ρεκόρ καύσωνα θα επιδεινώσει την κρίση πυρκαγιών που έχει ξεσπάσει στην περιοχή. Μόνο στη Νέα Νότια Ουαλία, οι πυροσβεστικές υπηρεσίες αντιμετωπίζουν επί του παρόντος περίπου 100 πυρκαγιές.

Μετά την κήρυξη έκτακτης ανάγκης από τον πρόεδρο της Νέας Νότιας Ουαλίας Gladys Berejiklian, η Υπηρεσία Αγροτικών Πυρκαγιών έχει τώρα την εξουσία να κατευθύνει οποιαδήποτε κυβερνητική υπηρεσία για να σταματήσει τις επιχειρήσεις, να ελέγξει κυβερνητικούς πόρους και να αποκλείσει επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας όπως της ηλεκτρικής ενέργειας και του νερού.

Οι μέσες θερμοκρασίες επιβεβαιώθηκαν από το Μετεωρολογικό Γραφείο στους 41,9 βαθμούς Κελσίου σε ολόκληρη τη χώρα.

Το ρεκόρ για την πιο ζεστή μεμονωμένη ημέρα του Δεκεμβρίου έσπασε την Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου, με το θερμόμετρο στην Eucla στη νοτιοανατολική Δυτική Αυστραλία να έχει  φτάσει τους 49,8 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το Μετεωρολογικό Γραφείο, σήμερα, 19 Δεκεμβρίου, το Σίδνεϊ θα έχει 23 ° C, ενώ στην Αδελαΐδα προβλέπεται να φτάσει τους 43 ° C.

Πάντως οι καύσωνες είναι η πιο θανατηφόρα φυσική καταστροφή της Αυστραλίας, έχοντας σκοτώσει περισσότερες χιλιάδες ανθρώπους από ό, τι οι πυρκαγιές ή οι πλημμύρες.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 16:26
Exit mobile version