search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 09:24
MENU CLOSE

Αυστραλία: Η αστυνομία συνέλαβε έναν 15χρονο για την επίθεση με μαχαίρι μέσα σε εκκλησία

15.04.2024 18:16
australia

Η αυστραλιανή αστυνομία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ένα 15χρονο αγόρι συνελήφθη για το μαχαίρωμα ενός επισκόπου και ενός δεύτερου κληρικού σε εκκλησία στο Σίδνεϊ κατά τη διάρκεια ενός κηρύγματος που μεταδιδόταν ζωντανά.

Ο αναπληρωτής επίτροπος της Νέας Νότιας Ουαλίας Άντριου Χόλαντ είπε ότι ο ύποπτος νοσηλευόταν με τραύματα στο χέρι του και μεταφέρθηκε σε ασφαλή τοποθεσία αφού η επίθεση πυροδότησε αναταραχή στην κοινότητα, με συγκεντρωμένους έξω από την εκκλησία να είναι έτοιμοι να λιντσάρουν τον δράστη φωνάζοντας «φέρτε τον έξω».

Την ίδια ώρα, τουλάχιστον 2 αστυνομικοί νοσηλεύονται και οχήματα υπέστησαν ζημιές, κατά τη διάρκεια βίαιων διαδηλώσεων.

Οι αστυνομικοί τραυματίστηκαν από ανθρώπους που πέταξαν «μπουκάλια, τούβλα και άλλα αντικείμενα», δήλωσε ο Χόλαντ.

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια λειτουργίας ένας νεαρός άνδρας μπήκε στον ναό και περπάτησε με γρήγορα βήματα προς τον ιερέα. Μόλις ο ιερέας τον είδε να τον πλησιάζει σε απόσταση αναπνοής, διαπίστωσε πως κρατούσε μαχαίρι, αλλά δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί.

Εν μέσω ουρλιαχτών μέσα στο ναό, ο δράστης χτύπησε πολλές φορές με μαχαίρι τον ιερέα, με πιστούς να προσπαθούν να πέσουν πάνω του για να τον σταματήσουν, ωστόσο δύο άτομα ακόμη δέχτηκαν τα χτυπήματά του και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση.

«Ζητάμε να προσευχηθείτε αυτήν τη στιγμή. Είναι η ευχή του επισκόπου και του πατέρα που προσεύχονται επίσης για τον δράστη», αναφέρθηκε στην ανάρτηση της εκκλησίας.

Ο Εμάνουελ χειροτονήθηκε ιερέας το 2009 και κατόπιν επίσκοπος το 2011, σύμφωνα με τον ιστότοπο του ναού. Αναδείχθηκε σε δημοφιλή προσωπικότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με τα βίντεο από τα κηρύγματά του να συγκεντρώνουν εκατοντάδες χιλιάδες θεάσεις σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το TikTok.

Ο Εμάνουελ ήταν γνωστός για τις σκληροπυρηνικές απόψεις του κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς περιέγραφε τις καραντίνες που επιβλήθηκαν για την COVID ως «μαζική σφαγή».

Σε ένα κήρυγμα που αναρτήθηκε πρόσφατα στο διαδίκτυο από θαυμαστές του ο ίδιος υποστήριζε πως τα Ηνωμένα Έθνη ιδρύθηκαν από τον Σατανά.

Διαβάστε επίσης:

Λίβανος: Τέσσερις Ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν από έκρηξη

Αργεντινή: Χώρισε ο Χαβιέρ Μιλέι – Η ανακοίνωση στο Twitter

Στο πλευρό του Ισραήλ η EE: Η Σύνοδος Κορυφής καταδικάζει τα αντίποινα του Ιράν – Η αναφορά στην Τουρκία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 09:22