ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 17:26
MENU CLOSE

Σπάνια φωτογραφία της συζύγου του Μίκη Θεοδωράκη

08.01.2020 11:07

 

Η γυναίκα που λειτούργησε ως σύμβολο σε πολλά τραγούδια του σπουδαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη εδώ και αρκετά χρόνια βρίσκεται καθηλωμένη στο κρεβάτι, αντιμετωπίζοντας με περίσσια δύναμη τα πολλαπλά προβλήματα υγείας που την ταλαιπωρούν. «Καλημέρα από μάνα και κόρη» έγραψε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη στη λεζάντα η οποία με το χαμόγελό της δείχνει αισιόδοξη τόσο για την εξέλιξη της υγείας της μητέρας της όσο και του πατέρα της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χρόνια είχαμε να δούμε τη σύζυγο του εμβληματικού Μίκη, καθώς, λόγω ηλικίας κυρίως δεν κάνει σχεδόν καμιά δημόσια εμφάνιση.

Το 2006 η συγγραφέας Μαργαρίτα Ισηγόνη άντλησε έμπνευση από την ερωτική αλληλογραφία του Μίκη και της Μυρτώς, υπογράφοντας το βιβλίο με τίτλο «Πολυαγαπημένη μου Μυρτώ» που αναφέρεται στη ζωή του ζευγαριού. Η Μυρτώ Αλτίνογλου γεννήθηκε το 1927 και παντρεύτηκε τον κορυφαίο μας μουσικοσυνθέτη το 1953.

Ο έρωτάς τους έμεινε στην ιστορία και πολλές φορές ενέπνευσε τον δημιουργό. Σε παλαιότερη συνέντευξή της η Μαργαρίτα είχε περιγράψει τη μητέρα της ως μια πολύ δυναμική γυναίκα που ήταν μάνατζερ αλλά και ο άνθρωπος που διαχειριζόταν τα οικονομικά του Μίκη.

Πηγή: Espresso 

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 17:26
Exit mobile version