ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 20:32
MENU CLOSE

Θηριωδία: Όχλος δολοφονεί γυναίκα με λιθοβολισμό και φωνάζει «Ο Θεός είναι μεγάλος» (Σκληρό Video)

04.02.2020 17:22

 

Το βίντεο έφτασε μέχρι τα χέρια του προέδρου της χώρας που αναγκάστηκε να κατονομάσει τους Ταλιμπάν και να πει πως η πράξη αυτή είναι θηριώδης. «Είμαι εντελώς συγκλονισμένος και λυπημένος, αφού παρακολούθησα ένα βίντεο στο Twitter στο οποίο μια ομάδα Ταλιμπάν λιθοβολεί μια αθώα γυναίκα», είπε ο εκπρόσωπος του, Sediq Sediqqi και συνέχισε: «Η σκληρότητα και η φρικαλεότητα των Ταλιμπάν που δολοφονούν στο όνομα του Ισλάμ είναι ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

Η ανεξάρτητη επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων προσπαθεί να εντοπίσει το πότε έγινε ο λιθοβολισμός. Η άμοιρη γυναίκα μέχρι να ξεψυχήσει ουρλιάζει και κλαίει και εκλιπαρεί να σταματήσουν, αλλά κανείς δεν την ακούει. Σηκώνουν την πέτρα και την χτυπάνε στο κεφάλι. Τα χέρια της δεν μπορούν να την προφυλάξουν αφού είναι μέσα στην τρύπα με την άμμο.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Zabililah Mujahid, αναγκάστηκε να πάρει θέση και δήλωσε πως το βίντεο είναι παλιό, από το 2015. Η γυναίκα ονομάζεται Rokhshana και είχε συλληφθεί στην επαρχία Ghor, από ομάδα ταλιμπάν με την κατηγορία της μοιχείας.

Αν και ο λιθοβολισμός είναι παράνομος σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας για τους ταλιμπάν θεωρείται νόμιμη τιμωρία σύμφωνα με τους ακραίους νόμους τους.

Δολοφονημένοι μοιχοί λιθοβολίθηκαν ή πυροβολήθηκαν όταν οι Ταλιμπάν κυβερνούσαν το Αφγανιστάν από το 1996 μέχρι την εισβολή που διεξήγαγε η Αμερική το 2001.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 20:26
Exit mobile version