ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 07:09
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: «Φάρος ελπίδας» το Remdesivir της Gilead - Ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα δοκιμών

29.04.2020 14:56

 

Το φάρμακο που παρακολουθείται στενά έχει οδηγήσει σε ράλι τις αγορές τις τελευταίες εβδομάδες και την Τετάρτη σημείωσαν νέα κέρδη και πάλι μετά τη γνωστοποίηση των τελευταίων δεδομένων και οι μετοχές της Gilead αυξήθηκαν κατά 9%.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σύμφωνα με τη μελέτη της εταιρείας, το 62% των ασθενών που υποβλήθηκαν σε θεραπεία σε προγενέστερη φάση της νόσου, έλαβαν εξιτήριο από το νοσοκομείο, σε σύγκριση με το 49% των ασθενών που υποβλήθηκαν σε θεραπεία αργά, ανέφερε η εταιρεία σε δελτίο τύπου.

Το ενδιαφέρον για το φάρμακο της Gilead είναι υψηλό καθώς προς το παρόν δεν υπάρχουν εγκεκριμένες θεραπείες ή προληπτικά εμβόλια για τον κορωνοϊό και οι γιατροί είναι απαισιόδοξοι για την πορεία της νόσου που προσβάλλει τους πνεύμονες και μπορεί να πλήξει άλλα όργανα σε εξαιρετικά σοβαρές περιπτώσεις .

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι μια ξεχωριστή κλινική δοκιμή από το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων στις ΗΠΑ πέτυχε τον κύριο στόχο της μελέτης, χωρίς ωστόσο να παρέχει, προς το παρόν, περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα δεδομένα.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 07:09
Exit mobile version