ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 20:17
MENU CLOSE

Τους στέλνει στον Εισαγγελέα: Το Υπουργείο Παιδείας ζητά ενημέρωση από ληξίαρχους για γάμους - βαφτίσεις εν κρυπτώ στην καραντίνα

23.05.2020 11:28

 

Το έγγραφο

Με το έγγραφο που απευθύνεται προς τους ληξίαρχους της χώρας μέσω των δήμων, «ζητούνται στοιχεία για την τέλεση ιερουργιών με αστικές συνέπειες» για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα . Επισημαίνεται δε η προσοχή γιατί μπορεί ο γάμος ή η βάφτιση να έγινε τότε αλλά να δηλωθεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

Προσθέτει:

«Οι Ληξίαρχοι της χώρας παρακαλούνται να ενημερώσουν άμεσα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, εάν έχουν υποβληθεί αιτήματα πολιτών περί καταχώρησης γάμων ή βαπτίσεων, οι οποίοι έχουν λάβει χώρα εντός χώρων λατρείας , κατά το χρονικό διάστημα από 16-3-2020 έως και 16-5-2020.

Στην περίπτωση θετικής απάντησης καλούνται να διαβιβάσουν και τα απαραίτητα στοιχεία , έτσι ώστε το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων να τα διαβιβάσει στη συνέχεια στην αρμόδια Εισαγγελική αρχή για την ποινική διερεύνηση τους σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις .

Τέλος, παρακαλούμε για τις ίδιες ενέργειες από την πλευρά σας , κατά τις περιπτώσεις που υποβάλλονται αιτήματα καταχώρησης των σχετικών ληξιαρχικών γεγονότων , είτε σε μεταγενέστερο χρόνο ( εντός των οριζόμενων προθεσμιών ) , είτε και εκπρόθεσμα, εφόσον έχουν τελεστεί κατά τη διάρκεια του εν λόγω χρονικού διαστήματος».  

Πηγή: dikastiko.gr

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 20:14
Exit mobile version