search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 23:11
MENU CLOSE

Ποινή φυλάκισης 5 ετών στην τέως εισαγγελέα για τις χιλιάδες «εξαφανισμένες» δικογραφίες

25.04.2024 16:32
DIKH
Eurokinissi

Ποινή φυλάκισης 5 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων στην τέως εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας Μαρία Τατάκη, η οποία κάθισε στο εδώλιο κατηγορούμενη για κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας κατ΄ αληθή πραγματική συρροή και για υπεξαγωγή δημοσίων εγγράφων κατά συρροή. Παράλληλα, έκρινε αθώα την τέως αναπληρώτρια προϊσταμένη Διεύθυνσης Γραμματείας της Εισαγγελίας, κατηγορούμενη για συνέργεια στην κακουργηματική πράξη.

Η κυρία Τατάκη άσκησε έφεση στην απόφαση.

Την υπόθεση, είχε αποκαλύψει το 2019 η τότε εισαγγελέας Εφετών Κέρκυρας και τέως προϊσταμένη της, Βασιλική Χριστούλη, μετά από συστηματική έρευνα, κατόπιν καταγγελιών που έφταναν στο γραφείο της.

Η Μαρία Τατάκη, με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου στις 14 Απριλίου 2022, απολύθηκε από το Σώμα χωρίς δικαίωμα εργασίας.

Διαβάστε επίσης:

Αλέξης Κούγιας στο topontiki.gr για πατέρα Καλλιάνου: Αν διαπιστωθούν παραλείψεις ή λάθη θα καταθέσουμε μήνυση για ανθρωποκτονία εξ αμελείας

Γιάννης Καλλιάνος για τον πατέρα του: «Φρόντισαν κάποιοι να μην βγεις ποτέ από εκείνο το δωμάτιο της κλινικής»

Ιάσονας Λαλαούνης: Ξεκίνησε η δίκη για τη φονική παράσυρση έξω από τη Βουλή – «Τον εγκατέλειψε στην άσφαλτο… Έχει καταστρέψει μια οικογένεια»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 23:02