search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 10:46
MENU CLOSE

Αλέξης Κούγιας στο topontiki.gr για πατέρα Καλλιάνου: Αν διαπιστωθούν παραλείψεις ή λάθη θα καταθέσουμε μήνυση για ανθρωποκτονία εξ αμελείας

25.04.2024 15:48
KOUGIAS_KALLIANOS
Eurokinissi

Στη δικαιοσύνη στρέφεται ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος μετά τον θάνατο του 79χρονου πατέρα του, σήμερα το πρωί, στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αττικό.

Όπως είπε στο topontiki.gr ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, που έχει αναλάβει την υπόθεση, εάν αποδειχθεί ότι έχουν γίνει ιατρικές παραλείψεις ή λάθη, τότε θα προχωρήσει σε μήνυση κατά των θεραπόντων γιατρών και του νοσοκομείου Αττικόν, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ’ αμελείας και θα ζητήσουν αποζημίωση.

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια τις τελευταίες τρεις ημέρες ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τον κ. Καλλιάνο και παρακολουθούσε στενά την εξέλιξη της πορείας της υγείας του 79χρονου πατέρα του βουλευτή, Δημήτρη Καλλιάνου: «Από την οικογένεια Καλλιάνου μου ανέθεσαν προ ολίγων ωρών τη νομική τους εκπροσώπηση. Είχα ενημέρωση, από τον Γιάννη Καλλιάνο, προ τριών ημέρων για την πορεία της υγείας του πατέρα του, που δυστυχώς απεβίωσε σήμερα το πρωί, αφού πρώτα τον ακρωτηρίασαν και ενώ οι γιατροί τον διαβεβαίωναν ότι όλα θα πάνε καλά. Έχω ζητήσει ήδη εξουσιοδότηση για να λάβω τον ιατρικό του φάκελο του εκλιπόντος από το Νοσοκομείο Αττικό, και είμαι σε επαφή με δυο ιατροδικαστές, που θα μελετήσουν ενδελεχώς αυτό το φάκελο. Εάν οι ιατροδικαστές που συνεργάζομαι, διαπιστώσουν ότι δεν αντιμετωπίστηκε σωστά ιατρικά ο εκλιπών, τότε θα μηνύσω τους θεράποντες ιατρούς αλλά και το νοσοκομείο για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας και θα ζητήσουμε αποζημίωση».

Σημειώνεται ότι ο βουλευτής Γιάννης Καλλιάνος, από την περασμένη Τρίτη το βράδυ, που δημοσιοποίησε την περιπέτεια της υγείας του πατέρα του, μέσα από τα social media, είχε δηλώσει ότι θα απευθυνθεί στην δικαιοσύνη.

Σήμερα μετά το θάνατο του 79χρονου στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), η διοίκηση του νοσοκομείου διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), προκειμένου να ερευνηθούν όλες οι συνθήκες νοσηλείας από τις 6 Απρίλιου που εισήχθη στην Α΄ Πανεπιστημιακή Αγγειοχειρουργική Κλινική έως σήμερα που κατέληξε στην εντατική.

Διαβάστε επίσης:

Γιάννης Καλλιάνος για τον πατέρα του: «Φρόντισαν κάποιοι να μην βγεις ποτέ από εκείνο το δωμάτιο της κλινικής»

Ιάσονας Λαλαούνης: Ξεκίνησε η δίκη για τη φονική παράσυρση έξω από τη Βουλή – «Τον εγκατέλειψε στην άσφαλτο… Έχει καταστρέψει μια οικογένεια»

Τέμπη: Η εισαγγελία Εφετών Λάρισας ανασύρει από το αρχείο μήνυση κατά του Συντονιστικού για το μπάζωμα – Σπάει η συγκάλυψη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 10:42