ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 18:35
MENU CLOSE

Βολιβία - κορωνοϊός: Τέσσερις περιφέρειες αρνούνται να χαλαρώσουν τα μέτρα περιορισμού

31.05.2020 06:38

 

«Δεν πρόκειται να θέσω τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε κίνδυνο την πιο κρίσιμη στιγμή της επιδημίας, δεν θα εγκρίνω την άρση της καραντίνας ενώ η καμπύλη των μολύνσεων δεν βρίσκεται σε κάθοδο», τόνισε μέσω Twitter ο κυβερνήτης στη Σάντα Κρους, ο Ρούμπεν Κόστας.

Η ατμομηχανή της βολιβιανής οικονομίας, η περιφέρεια Σάντα Κρους (ανατολικά), με περίπου 2,7 εκατομμύρια κατοίκους, μετράει το 70% των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε εθνικό επίπεδο και οι αρχές έχουν αποφασίσει η ισχύς των μέτρων περιορισμού να παραταθεί ως τουλάχιστον τη 14η Ιουνίου.

Η μεταβατική κυβέρνηση της Βολιβίας αποφάσισε την Πέμπτη την άρση από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου ορισμένων περιορισμών που επιβάλλονται από τον Μάρτιο στο πλαίσιο της προσπάθειας να αποτραπεί η εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού.

Ο υπουργός Οικονομίας Όσκαρ Ορτίς εξήγησε ότι προβλέπεται η επανέναρξη ορισμένων δραστηριοτήτων και η επέκταση των ωρών που οι πολίτες θα επιτρέπεται να βγαίνουν από τα σπίτια τους.

Ωστόσο στην περιοχή Ποτοσί, στις Άνδεις (νοτιοδυτικά, στα σύνορα με την Αργεντινή) αποφασίστηκε επίσης ο περιορισμός να παραταθεί τις πρώτες 15 ημέρες του Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της ομώνυμης πόλης Λουίς Αλμπέρτο Λόπες.

Στην Ταρίχα (νότια), με 24 κρούσματα σε μισό εκατομμύριο κατοίκους, αρμόδια επιτροπή αποφάσισε «να παραμείνει (σε ισχύ) η κατάσταση έκτακτης ανάγκης για λόγους δημόσιας υγείας (…) ως την 30ή Ιουνίου».

Ενώ στην περιφέρεια Μπένι, στον Αμαζόνιο, που γειτονεύει με τη Βραζιλία, παρατείνεται επίσης ο περιορισμός για μία εβδομάδα από τη Δευτέρα.

Ως χθες Σάββατο, οι αρχές της Βολιβίας έκαναν λόγο για 300 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 8.731 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Οι περισσότεροι θάνατοι και τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στη Σάντα Κρους.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 18:34
Exit mobile version