search
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 04:12
MENU CLOSE

Με κατάνυξη η περιφορά του πρώτου Επιταφίου στη Θεσσαλονίκη

03.05.2024 18:14
EPITAFIOS-THESNIKI-1

Σε κλίμα κατάνυξης και με πλήθος πιστών πραγματοποιήθηκε η περιφορά του Επιταφίου του Ιερού Ναού Αγίου Μηνά, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η πένθιμη πομπή, ξεκίνησε όπως κάθε χρόνο νωρίτερα από κάθε εκκλησία της πόλης, ώστε να την παρακολουθήσουν και οι εργαζόμενοι στα εμπορικά καταστήματα του κέντρου, τα οποία θα είναι σήμερα ανοιχτά μέχρι τις 19:00. Μέσα σε κλίμα θρησκευτικής ευλάβειας, χοροστατούντος του μητροπολίτη Φιλόθεου και υπό τους ήχους θρησκευτικών ψαλμωδιών από τη φιλαρμονική προσκόπων Νεαπόλεως, η πομπή ξεκίνησε την πορεία της στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Όπως μεταδίδει το thesstoday.gr, τον επιτάφιο κουβάλησαν αξιωματικοί του Ναυτικού και τον συνοδεύουν μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αλλά και μικρά παιδιά που τον ραίνουν με λουλούδια.

Καταστηματάρχες και εργαζόμενοι αφήνουν για λίγο τις δουλειές τους και βγαίνουν στον δρόμο για να παρακολουθήσουν την περιφορά.

Διαβάστε επίσης:

Πάσχα 2024: Εκτονώνεται σταδιακά η έξοδος των εκδρομέων – Βελτιωμένη η εικόνα σε Αττική Οδό και Αθηνών-Κορίνθου (videos)

Βοιωτία: Σε ύφεση η φωτιά στην Αγία Τριάδα – Προσπάθεια ελέγχου των μικροεστιών

Κρήτη: Στη φυλακή ο 50χρονος νονός για τη σεξουαλική κακοποίηση του βαφτιστηριού του – «Το προκάλεσε ο νεαρός» ισχυρίζεται και δηλώνει… άρρωστος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 02:05