500 γραμμάρια σπαγγέτι
300 γραμμάρια πεκορίνο ρομάνο λεπτοτριμμένο
Αλάτι για γεύση
Μαύρο πιπέρι σε κόκκους
Εκτέλεση
Βράστε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου αλλά σε μισή ποσότητα νερού από ότι χρησιμοποιείτε συνήθως , για να είναι πλουσιότερα σε άμυλο. Κρατήστε στην άκρη το μακαρονόζουμο μετά το σούρωμα. Εντωμεταξύ, τρίψτε τους κόκκους πιπεριού σε μύλο ή σπάστε τους με γουδοχέρι , για να απελευθερώσουν το άρωμά τους.
Βάλτε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λίγη ποσότητα από το τριμμένο πιπέρι και μερικές κουταλιές από το νερό που σουρώσατε τα μακαρόνια. Ξεχωριστά φτιάξτε σε ένα μπολ, μία κρέμα, ανακατεύοντας το πεκορίνο μαζί με μερικές κουταλιές μακαρονόζουμο ζεστό. Προσέξτε να μην έχει σβώλους το μείγμα και χτυπήστε το καλά με αναδευτήρα, προσθέτοντας αν χρειάζεται κι άλλο ζουμί από το σούρωμα.
Ρίξτε τα μακαρόνια στο τηγάνι και προσθέστε την κρέμα του πεκορίνο, ανακατεύοντας συνεχώς για δυο λεπτά. Σερβίρετε ζεστό, με λίγο ακόμα φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αν επιθυμείτε!!!