ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 17:41
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Ο Τραμπ παραδέχεται τελικά ότι είχε πρόθεση να «εξοντώσει» τον 'Ασαντ

15.09.2020 17:58

 

“Θα προτιμούσα να τον εξοντώσω. Είχα σιγουρευτεί ότι αυτό θα σχεδιαζόταν” μετά τη χημική επίθεση τον Απρίλιο του 2017 που αποδόθηκε στο καθεστώς του Μπασάρ αλ-‘Ασαντ, δήλωσε ο Τραμπ στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, στην εκπομπή Fox&Friends.

“O Μάτις δεν ήθελε να το κάνει. Ο Μάτις ήταν σε μεγάλο βαθμό ένας υπερτιμημένος στρατηγός, ένας φρικτός στρατηγός, ένας κακός ηγέτης και τον άφησα να φύγει”, πρόσθεσε.

Τον Σεπτέμβριο του 2018, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε δηλώσει αντίθετα ότι ουδέποτε είχε μιλήσει με τον υπουργό του στο Πεντάγωνο για την πιθανή δολοφονία του Μπασάρ αλ-‘Ασαντ.

“Ποτέ δεν συζητήθηκε αυτό, ποτέ δεν εξετάστηκε καν”, είχε πει ο Τραμπ.

Ο Τραμπ είχε ερωτηθεί μέσα στο Οβάλ Γραφείο για ένα απόσπασμα του βιβλίου “Fear: Trump in the White House” του δημοσιογράφου Μπομπ Γούντγουαρντ, σύμφωνα με το οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να είχε τηλεφωνήσει στον Μάτις και να του είχε πει χωρίς περιστροφές ότι ήθελε να δολοφονήσει τον Σύρο πρόεδρο.

Ο Τζιμ Μάτις ανακοίνωσε στις 20 Δεκεμβρίου ότι εγκατέλειπε τη θέση του υπουργού Άμυνας, επικρίνοντας κυρίως τη στρατηγική που ακολουθούσε ο Ντόναλντ Τραμπ στη διπλωματία μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 17:38
Exit mobile version