search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 14:26
MENU CLOSE

Τζοέλ Εμπίντ: Ο αστέρας του NBA αποκάλυψε ότι πάσχει από παράλυση Bell (video)

26.04.2024 16:41
embiid_2604_1460-820_new
credit: AP

Αφού πρώτα σημείωσε 50 πόντους στην πρώτη νίκη των Φιλαδέλφεια Σίξερς επί των Νιου Γιορκ Νικς, για τα πλέι οφ του ΝΒΑ, ο Τζοέλ Εμπίντ, αποκάλυψε πως πάσχει από παράλυση Bell.

Ο καμερουνέζος σέντερ και MVP στο ΝΒΑ πέρυσι εμφανίστηκε με γυαλιά ηλίου στη συνέντευξη Τύπου, μετά το τέλος της αναμέτρησης, εξηγώντας πως αντιμετωπίζει διάφορα συμπτώματα λόγω της παράλυσης Bell ανάμεσα στα οποία θολή όραση και ξηροφθαλμία

Όπως εξήγησε, τα πρώτα συμπτώματα εμφανίστηκαν «μία ή δύο ημέρες» πριν από τον αγώνα των Σίξερς με τους Μαϊάμι Χιτ, στις 17 Απριλίου, στα Play In. Σε εκείνο το ματς, ο Εμπίντ σημείωσε 23 πόντους και μάζεψε 15 ριμπάουντ, για να πετύχει τη νίκη και να πάρει και την πρόκριση για τα πλέι οφ η ομάδα της Φιλαδέλφεια.

Ο Εμπίντ άρχισε να έχει ημικρανίες, αλλά όπως τόνισε «νόμιζα πως δεν ήταν κάτι σοβαρό», για να ενημερώσει εν συνεχεία τους γιατρούς πως δεν αισθανόταν καλά.

«Δεν αισθανόμουν το σώμα μου. Είναι αρκετά ενοχλητικό. Η αριστερή πλευρά του προσώπου μου, το στόμα μου και το μάτι μου. Είναι δύσκολο. Αλλά δεν τα παρατάω. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι. Είναι ατυχές, έτσι το αντιμετωπίζω. Αλλά δεν είναι δικαιολογία. Πρέπει να συνεχίσω να πιέζω».

Όπως εξήγησε, ο 30χρονος σέντερ των Σίξερς δεν γνωρίζει σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της αποθεραπείας από την παράλυση Bell. «Δεν έχω παρουσιάσει βελτίωση απαραίτητα. Με όσες συζητήσεις έχω κάνει… μπορεί να κρατήσει εβδομάδες ή και μήνες. Ελπίζω μόνο να μείνει όπως είναι… Έχω ένα όμορφο πρόσωπο. Δεν μου αρέσει όταν το στόμα μου στραβώνει. Είναι μία ατυχής κατάσταση, αλλά όλα συμβαίνουν για κάποιον λόγο».

Ο Τζοέλ Εμπίντ θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τις ΗΠΑ εφόσον το επιτρέψει η υγεία του. Ο Εμπίντ έλαβε τη γαλλική υπηκοότητα το 2021 μετά από επιστολή που είχε στείλει στον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και διαβεβαιώνοντας τον τελευταίο πως επιθυμεί να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την εθνική Γαλλίας παρακαλώντας τον να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ούτως ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία απόκτησης της γαλλικής υπηκοότητας. Όμως, στις 18 Απριλίου έγινε, ωστόσο, γνωστό ότι ο Τζοέλ Εμπίντ, έχοντας λάβει στο μεταξύ και την αμερικανική υπηκοότητα, θα αγωνιστεί στο Παρίσι με τα χρώματα της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης:

Euroleague: Με «σεληνιασμένο» Σλούκα διέλυσε τη Μακάμπι και έκανε το 1-1 ο Παναθηναϊκός

Βόλος: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, δείξατε ξανά πόσο σιχαμένοι είστε!»

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται με την Μαράια – Πότε και πού θα γίνει ο γάμος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 14:24