ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 21:31
MENU CLOSE

Δερμιτζάκης: «Η Ελλάδα έχει μεγάλο αριθμό θανάτων σε σχέση με τα κρούσματα» (Video)

28.09.2020 07:31

 

Αυτήν την άποψη διατύπωσε το πρωί της Δευτέρας στο OPEN TV ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.

Ο Μ. Δερμιτζάκης πρόσθεσε επίσης, ότι κατά την γνώμη του, υπήρξε πρόβλημα στη διαχείριση του δεύτερου κύματος κορωνοϊού.

«Χάθηκε η επαφή με όσους παίρνουν τις αποφάσεις με όσους πρέπει να τις στηρίξουν. Η πολιτεία προσπαθεί να κάνει μικροδιαχείριση στα περίπτερα, στην ώρα, το οποίο λειτουργεί όταν έχουμε πρωτόκολλα σταθερά, δεν λειτουργεί όταν μιλάμε για έκτακτα μέτρα» είπε και πρόσθεσε: «Η πολιτική έπρεπε να είναι περισσότερο συνολική, κάτι μεγάλο, βαρύ πχ έντονη τηλεργασία σε μεγάλα ποσοστά, μάσκες παντού, κάτι που είναι εύκολο για τον πολίτη να τηρήσει. Ο πολίτης μπερδεύεται με τις διαφορετικές απόψεις».

Τέλος, όπως σημείωσε, τα δύο μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα ώστε να σταματήσει η διασπορά του κορωνοϊού είναι η τηλεργασία και μάσκες παντού για να πειστεί ο κόσμος.

«Είναι εύκολο να εφαρμοστούν και από τους πολίτες. Είμαστε σε κρίσιμο σημείο για δύο λόγους. Πρώτον η κατάσταση στην Αθήνα δεν έχει ελεγχθεί ακόμα και δεύτερον δεν βρίσκουμε πολλά κρούσματα» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42
Exit mobile version