ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 13:25
MENU CLOSE

Συνεχίζεται το χάος στο Ναγκόρνο Καραμπάχ: Το Αζερμπαϊτζάν ανακοινώνει κατάρριψη αρμενικού μαχητικού

02.11.2020 14:15
 
Το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι είχε καταρρίψει ένα μαχητικό αεροσκάφος Su-25 της Αρμενικής Πολεμικής Αεροπορίας. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο ανέφερε: «Το εχθρικό αεροσκάφος Su-25 που επιτέθηκε στις θέσεις μας καταρρίφθηκε. Κατά τη διάρκεια των μαχών, ο εχθρός αναγκάστηκε, αφού έχασε έως και 30 στρατιώτες, να υποχωρήσει στο έδαφος της Αρμενίας».
 
«Την 1η Νοεμβρίου, μονάδες των αρμενικών ενόπλων δυνάμεων προσπάθησαν να επιτεθούν στον τομέα Zanjilan από τα σύνορα Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν. Ο εχθρός έβαλε εναντίον τοποθεσιών των μονάδων μας με όλμους και βαριά όπλα για να ελέγξει ορισμένα χρήσιμα υψηλά σημεία προς αυτή την κατεύθυνση. Η πρόθεση και η επίθεση του εχθρού εντοπίστηκαν εγκαίρως από τις μονάδες μας και ως αποτέλεσμα μιας επιτυχημένης επιχείρησης ο εχθρός υπέστη μεγάλες απώλειες», υποστήριξε επιπλέον το Αζερμπαϊτζάν.
 
Το Αρμενικό Υπουργείο Άμυνας δεν έχει ακόμη απαντήσει, ενώ υπενθυμίζεται ότι στις 9 Οκτωβρίου, οι υπουργοί Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας έφτασαν στη Μόσχα μετά από πρόσκληση του Ρώσου προέδρου και πραγματοποίησαν συνομιλίες με τους Ρώσους ομολόγους τους που διήρκεσαν περισσότερο από 10 ώρες.
 
Ως αποτέλεσμα, το Ερεβάν και το Μπακού συμφώνησαν σε κατάπαυση του πυρός στο Καραμπάχ, ξεκινώντας από το μεσημέρι της 10ης Οκτωβρίου, για την ανταλλαγή κρατουμένων και την ταφή των νεκρών, και επίσης να συμφωνήσουν σε συγκεκριμένες λεπτομέρειες της εκεχειρίας.
 
Το Σάββατο, ωστόσο, οι δύο πλευρές άρχισαν να κατηγορούν η μία την άλλη για παραβίαση της εκεχειρίας.
 
Πηγή: onalert.gr
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 13:22
Exit mobile version