ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 16:19
MENU CLOSE

Σοκολατοκαρυδόπιτα με κρέμα, η γιορτινή!

05.12.2020 09:10

 

450 γραμμάρια κουβερτούρα

¾ φλιτζανιού ζάχαρη

250 γραμμάρια βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια

6 αυγά (χωρισμένους τους κρόκους)

1/3 φλιτζανιού κοσκινισμένο αλεύρι

1 φλιτζάνι καρύδια αλεσμένα

½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

Για την κρέμα

1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια

3,5 φλιτζάνια γάλα

3 κρόκους αυγών

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

Εκτέλεση

Λιώστε σε χαμηλή φωτιά τη ζάχαρη, το βούτυρο και την κουβερτούρα. Ανακατέψτε καλά και αφήστε να κρυώσει αλλά να μην παγώσει. Προσθέστε τους κρόκους των αυγών έναν – έναν, χτυπώντας καλά με το μίξερ μέχρι να απορροφηθούν. Προσθέστε το αλεύρι, τα μπαχαρικά και τα καρύδια και ανακατέψτε τα καλά. Σε άλλο μπολ, χτυπήστε με το μίξερ τα ασπράδια σε μαρέγκα και ενσωματώστε τα απαλά στο μίγμα της καρυδόπιτας.

Μεταφέρετε το μίγμα αυτό σε καλά βουτυροαλευρωμένο στρογγυλό ταψί 23 εκατοστών. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 45 λεπτά στη μεσαία θέση. Αφήστε να κρυώσει καλά. Εντωμεταξύ, ετοιμάστε την κρέμα , τοποθετώντας το γάλα και το άνθος αραβοσίτου σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας συνεχώς. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να χλιαρύνει. Ρίξτε τους κρόκους και τελευταίο το μέλι, ανακατεύοντας, και ξαναβάλτε το στη φωτιά. Αφήστε να βράσει και αποσύρετε από την εστία. Περιχύστε τη σοκολατοκαρυδόπιτα και απολαύστε!!!

Συμβουλή

Διακοσμήστε τη σοκολατοκαρυδόπιτα με λίγο τριμμένο καρύδι ή με φλούδες σοκολάτας.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 16:18
Exit mobile version