ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 18:18
MENU CLOSE

Κεφαλλονιά: Στη λιμνοθάλασσα Κουτάβου η φύση… οργιάζει (Photos)

21.12.2020 10:04

Υπέροχες εικόνες της Ευτυχίας Χαρτουλιάρη από την Λιμνοθάλασσα Κουτάβου δημοσιεύει το inKefallonia. Φωτογραφίες που δείχνουν ότι η φύση οργιάζει αυτή την περίοδο.

Πήρε το όνομά της από την αρχαία λέξη «κότταβος» που σημαίνει λεκάνη. Αποτελεί υδροβιότοπο και πολλά είδη πουλιών βρίσκουν εκεί καταφύγιο. Είναι σχεδόν βέβαιο πως κατά την βόλτα στην καταπράσινη ακτή της Λιμνοθάλασσας του Κουτάβου θα συναντήσει κανεις κύκνους, αγριόπαπιες, γλάρους και άλλα μικρά και μεγάλα πουλιά. Εδώ ζουν ακόμη πολλά είδη ψαριών.

Παλαιότερα, το μικρό βάθος των νερών ουσιαστικά είχε μετατρέψει την λιμνοθάλασσα Κουτάβου σε έλος, καθιστώντας το πέρασμά της επικίνδυνο για την δημόσια υγεία: κουνούπια μετέφεραν ελονοσία και οι κάτοικοι των γύρω χωριών που έπρεπε να μεταβούν στην πρωτεύουσα του νησιού, το Αργοστόλι, ουσιαστικά διακινδύνευαν ακόμα και την ζωή τους.

Με την κατασκευή της γέφυρας το 1813, που τον οριοθετεί, ο Κούταβος άλλαξε μορφή: δενδροφυτεμένες όχθες, ευχάριστη ατμόσφαιρα, το μικρό νησάκι, η πλούσια βλάστηση και το πλήθος της ορνιθοπανίδας που θα βρείτε εδώ, καθιστούν την λιμνοθάλασσα Κουτάβου ιδανικό μέρος για περιπάτους στην φύση και ένα από τα αξιοθέατα της Κεφαλονιάς.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 18:18
Exit mobile version