ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 12:43
MENU CLOSE

Ιδιαίτερη και πλούσια μουσταλευριά με πετιμέζι

17.04.2021 11:10

Το παραδοσιακό αυτό γλυκό είναι οικονομικό, πανεύκολο στην παρασκευή του, αλάδωτο, με υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι.

Υλικά

Μετράμε με το ίδιο ποτήρι (200ml)

1 ποτήρι πετιμέζι

1 ποτήρι νερό

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ

½ φλιτζάνι χοντροκομμένα καρύδια (προαιρετικά)

Για το πασπάλισμα

Λίγη κανέλα

Λίγο σουσάμι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάλτε το νερό με το πετιμέζι. Ρίξτε το αλεύρι και το κορν φλάουρ κοσκινισμένα. Με έναν αυγοδάρτη ανακατέψτε καλά να διαλυθούν και να μη σβολιάσουν. Βάλτε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς , βράστε το σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει. Μόλις είναι έτοιμο ρίξτε και τα καρύδια, αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε και μεταφέρετέ το σε 4 μπολάκια που έχετε βρέξει με νερό. Πασπαλίστε με κανέλα , λίγο σουσάμι και σερβίρετε μόλις κρυώσει.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 12:43
Exit mobile version