search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 18:37
MENU CLOSE

Υγιεινή κοτοσαλάτα waldorf, με σως γιαουρτιού

22.05.2024 06:15
salata_sintagi215

Η σαλάτα Waldorf γεννήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα, όταν ο μπάτλερ του ξενοδοχείου Waldorf στη Νέα Υόρκη, Oscar Tschirky, εφηύρε μια σαλάτα που αποτελούνταν μόνο από τρία συστατικά: σέλινο, μήλο και μαγιονέζα. Η σαλάτα έτυχε πολύ καλής υποδοχής από τις πιο εύπορες τάξεις εκείνης της εποχής που επισκέφτηκαν το ξενοδοχείο και έγινε πιάτο σταρ.

Η παρακάτω εκδοχή είναι πιο υγιεινή και ελαφριά καθώς δεν περιέχει μαγιονέζα, πιο ισορροπημένη και χορταστική αφού περιέχει θρεπτικά συστατικά από όλες τις ομάδες τροφών και εξαιρετικά πολυμορφική αφού μπορείτε να προσαρμόσετε τα υλικά ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Υλικά για τη Συνταγή

Για τη σως

½ φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό

Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Για τη σαλάτα

2 φλιτζάνια βραστό ή ψητό στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους ή σε μπαστουνάκια

3 κοτσάνια σέλερι, κομμένα σε κύβους

1 φλιτζάνι ρώγες κόκκινου σταφυλιού, κομμένες στη μέση ή 1 φλιτζάνι κορινθιακές σταφίδες

1 φλιτζάνια καρύδια, ψιλοκομμένα (καβουρδισμένα για καλύτερη γεύση)

1 πράσινο μήλο, κομμένο σε κύβους

Μερικά φύλλα μαρουλιού, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

1.Αρχικά κόψτε τα περισσεύματα του κοτόπουλου σε κύβους , πλύντε, σκουπίστε καλά και τεμαχίστε τα λαχανικά, προσέχοντας να είναι στο ίδιο μέγεθος περίπου και να έχουν μια ομοιομορφία. Ψιλοκόψτε και τα καρύδια και αφήστε τα στην άκρη.

2. Σε ένα μεγάλο μπολ ετοιμάστε τη σώς. Βάλτε το γιαούρτι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και το αλατοπίπερο και ανακατέψτε καλά.

3. Προσθέστε στο ίδιο μπολ, το κοτόπουλο σε κύβους, το σέλερι, τα σταφύλια ή τις σταφίδες, τα καρύδια και τους κύβους μήλου και διπλώστε με μια σπάτουλα, ώστε να ανακατευτούν και να καλυφθούν όλα τα υλικά με τη σως.

4. Δοκιμάστε τις γεύσεις, αρτύστε ανάλογα, αν χρειάζεται, με επιπλέον αλάτι ή λεμόνι και σερβίρετε τη σαλάτα πάνω σε φύλλα μαρουλιού. Είναι προτιμότερο να παγώσετε τη σαλάτα στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου πριν το σερβίρισμα, ώστε να δέσουν οι γεύσεις.

Συμβουλή

Μπορείτε να προσθέσετε τα αγαπημένα σας υλικά, όπως κομμάτια τυριού ή βραστού αυγού αλλά και να αντικαταστήσετε τη σως με μαγιονέζα, τα καρύδια με άλλους ξηρούς καρπούς που προτιμάτε, τα κομμάτια κοτόπουλου με άλλα περισσεύματα κρέατος και τα φύλλα μαρουλιού με άλλη πράσινη σαλάτα της επιλογής σας.

Διαβάστε επίσης:

Maritozzi, τα διάσημα ιταλικά μπριοσάκια, σύμβολο δέσμευσης της ρωμαϊκής αγάπης

Κυπριακές ταχινόπιτες

Τηγανητά κεφτεδάκια από χοιρινό κιμά και βραστή πατάτα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 18:37