ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 23:47
MENU CLOSE

Το αποτύπωμα του Πάσχα στην πανδημία: Πού καταγράφεται έξαρση κρουσμάτων

14.05.2021 18:39

Πτωτική πορεία εμφανίζει το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα, ο συνολικός αριθμός των ενεργών κρουσμάτων μειώνεται, σταθερά πτωτική πορεία συνεχίζει να εμφανίζει ο αριθμός των νέων εισαγωγών στα Νοσοκομεία, ο δείκτης Rt είναι στο 0,83, ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Τα νέα κρούσματα είναι ηλικίας 20-36 ετών με κύριες πηγές μετάδοσης τις συναθροίσεις και την οικογένεια. «Όσο ο ιός είναι ανάμεσά μας δεν πρέπει να ξεχνάμε τα μέτρα προστασίας. Άλλο η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και άλλο η χαλάρωση των μέτρων προστασίας» είπε η κυρία Παπαευαγγέλου. Αναφέρθηκε επίσης στην αξία των αυτοδιαγνωστικών τεστ για τον εντοπισμό ασυμπτωματικών φορέων.

Σημάδια αποσυμπίεσης

Η πίεση στο σύστημα Υγείας παραμένει σταθερά υψηλή, αλλά συνέχισε να δείχνει σημεία αποσυμπίεσης, ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις ΜΕΘ εντός της τελευταίας εβδομάδας μειώθηκε σε ποσοστό περίπου 8%. Ο αριθμός των νέων εισαγωγών με την νόσο παρουσίασε μείωση.

Αναφέρθηκε επίσης στη σημασία του εμβολιασμού αλλά και στην τήρηση των μέτρων προστασίας, λέγοντας ότι δεν είναι ακόμα η στιγμή για χαλάρωση.

Όσον αφορά στα self-test, είπε ότι μέχρι σήμερα περισσότερα από 10 εκατ. ατομικές συσκευές έχουν διατεθεί σε περισσότερους από 3 εκατ. πολίτες και έχουν επιβεβαιωθεί στον έλεγχο από επαγγελματία υγείας μέχρι σήμερα, 14.172 κρούσματα.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Στα 2.188 τα νέα κρούσματα, 677 διασωληνωμένοι και 56 θάνατοι

Πώς θα γίνονται οι πτήσεις στα νησιά – Τι ισχύει για τους ταξιδιώτες

Νέα Σμύρνη: Νέα αναβολή στη δίκη του 22χρονου επιδειξία

ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 23:32
Exit mobile version