search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:45
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Άνω των 100 εκατ. ευρώ η επένδυση της Pfizer

19.05.2021 17:13
adonis

Ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ η συνολική επένδυση της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer στη Θεσσαλονίκη, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο επικεφαλής του δεύτερου hub της εταιρείας στην πόλη, Αντώνης Χατζημανωλάκης, επισημαίνοντας μάλιστα ότι ο αμερικανικός κολοσσός «κοιτάζει» πάντα την Ελλάδα και «αν βρεθούν τα κατάλληλα κίνητρα θα προχωρήσει και σε άλλες επενδύσεις».

Ο κ. Χατζημανωλάκης, επικεφαλής του Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα «κουμπώσει» με το ψηφιακό hub, η δημιουργία του οποίου είχε προηγηθεί, αναφέρθηκε στη νέα επένδυση, με την ευκαιρία της επίσκεψης του υπουργού Ανάπτυξης, Αδωνι Γεωργιάδη, στον νέο χώρο, όπου πρόκειται να εγκατασταθούν και οι δύο δομές.

«Η Pfizer, με 60 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, προχωρά σε δεύτερη εμβληματική επένδυση στη Θεσσαλονίκη», επισήμανε και πρόσθεσε πως, στο πλαίσιο και της πολύ καλής συνεργασίας με την ελληνική κυβέρνηση, οι επενδύσεις αυτές θα βοηθήσουν -μεταξύ άλλων- την Ελλάδα να αναστρέψει το brain drain (μετανάστευση εξειδικευμένου δυναμικού στο εξωτερικό) και να το μετατρέψει σε brain gain (προσέλκυση εργαζομένων υψηλής στάθμης στην Ελλάδα).

Τα δύο hubs θα εγκατασταθούν σε τέσσερα κτίρια του εμπορικού κέντρου East Plaza, συνολικού εμβαδού 6500 τετραγωνικών, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, στο οποίο οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και προχωρούν πυρετωδώς.

Ως προς το χρονοδιάγραμμα της «μετακόμισης» των δύο hub στις νέες εγκαταστάσεις (οι εργαζόμενοι της Pfizer εργάζονται προσωρινά στο κτήριο Zeda), ο επικεφαλής του Ψηφιακού Κέντρου, Νίκο Γκαριμπόλντι (Nico Gariboldi), γνωστοποίησε ότι «είναι πιθανό μετά το καλοκαίρι, τον Σεπτέμβριο- Οκτώβριο, το πρώτο hub να μετακινηθεί στο “East Plaza” και στην αρχή του 2022 οι πρώτοι άνθρωποι να εργάζονται ήδη εκεί». Το δεύτερο hub εκτιμάται ότι θα μετακινηθεί στον ίδιο χώρο το 2022-2023.

Ο κ. Γκαριμπόλντι εξήρε την καλή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και τους τοπικούς φορείς και πανεπιστήμια, καθώς και το υψηλό επίπεδο του τοπικού ανθρώπινου δυναμικού, ενώ πρόσθεσε ότι η λειτουργία του hub προσελκύει στη Θεσσαλονίκη εργαζόμενους από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Ολλανδία και την Ελβετία.

Από την πλευρά του, ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε όλο το ιστορικό της έλευσης της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, υπογραμμίζοντας ότι ενώ ο αρχικός σχεδιασμός της εταιρείας ήταν η δημιουργία 200 θέσεων εργασίας στην πόλη, αποφάσισε να διπλασιάσει αυτόν τον αριθμό, όταν διαπίστωσε το υψηλό επίπεδο του τοπικού ανθρώπινου δυναμικού και στη συνέχεια να τον αυξήσει περαιτέρω, στα 700 άτομα.

«Ως υπουργός Ανάπτυξης νιώθω περήφανος που επί των ημερών μου δημιουργείται στη Θεσσαλονίκη κάτι, που θα μείνει στις επόμενες γενιές. Η παρουσία μιας εταιρείας αυτού του κύρους και του μεγέθους στη Θεσσαλονίκη, εν μέσω μάλιστα πανδημίας, καθιστά την πόλη διεθνές κέντρο στην τεχνολογία», σημείωσε, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην προοπτική που δημιουργείται για το ανθρώπινο δυναμικό της πόλης, όχι μόνο λόγω των προσλήψεων, αλλά και χάρη στην αναβάθμιση δεξιοτήτων, που προσφέρει η περαιτέρω εκπαίδευσή τους από την ίδια τη Pfizer. 

 «Θέλω μια καινούργια Ελλάδα, προόδου, καινοτομίας, που παράγει θέσεις εργασίας και δεν κοιτάζει μόνο πώς ο ένας θα κατηγορήσει τον άλλον», κατέληξε ο υπουργός.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Τι συμβαίνει με μείξη των εμβολίων Pfizer και AstraZeneca

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ζήτημα ημερών» η μεταβίβαση στην Lamda Development, του Ελληνικού

Νέα «ένεση» μετρητών μέχρι 4.000 ευρώ – Ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:42