search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 21:20
MENU CLOSE

Βασιλακόπουλος για ΑstraZeneca: Ελάχιστη πιθανότητα θρόμβωσης με την δεύτερη δόση (Video)

27.05.2021 08:42
emvolio_new

Για πάρα πολύ μικρή πιθανότητα θρόμβωσης με τη διενέργεια της δεύτερης δόσης του εμβολίου της ΑstraZeneca έκανε ο καθηγητής πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Η πιθανότητα να πάθεις κάποια θρόμβωση ή επιπλοκή στην δεύτερη δόση είναι ελάχιστη», τόνισε χαρακτηριστικά ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφορικά με το κατά πόσο θα ήταν καλύτερο ένας πολίτης, που ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 30-49 και έχει ήδη κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, να επιλέξει να κάνει την δεύτερη δόση με κάποιο άλλο εμβόλιο.

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα ο Θ. Βασιλακόπουλος, τα σχετικά ποσοστά που έχουν αναφερθεί μέχρι προσφάτως είναι έξι μέσα σε εκατομμύρια δόσεις.

«Είναι απειροελάχιστα», υπογράμμισε και ξεκαθάρισε πως όποιος δεν είχε κάποια αντίδραση την πρώτη φορά, γεγονός που κι αυτό είναι σπάνιο- ένα περιστατικό στις 180.000 ειδικά στην Ελλάδα-, είναι ακόμη πιο απίθανο να έχει στην δεύτερη.

Παράλληλα ο καθηγητής επεσήμανε πως οι πιθανότητες να νοσήσει κανείς από κορωνοϊό είναι εξαπλάσιες από το να πάθει θρόμβωση από το εμβόλιο.

Να σημειωθεί ότι την Τετάρτη, μετά από συνεδρίασή της, η επιτροπή εμβολιασμών αποφάσισε να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί ως έχουν με το εμβόλιο της AstraZeneca, χωρίς καμία αλλαγή στα ηλικιακά όρια.

Ειδήσεις σήμερα

Καθησυχαστικός ο καθηγητής Γεροτζιάφας για το AstraZeneca – «Το πραγματικό πρόβλημα είναι η έλλειψη εμβολίων»

Καμία αλλαγή στα ηλικιακά όρια για το AstraZeneca – Από το Σάββατο τα ραντεβού με όλα τα εμβόλια για 30-34 ετών

Βρετανία: Κάμινγκς «καρφώνει» Τζόνσον για τα «πτώματα που στοιβάζονται κατά χιλιάδες»…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 21:19