search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 19:52
MENU CLOSE

Καθησυχαστικός ο καθηγητής Γεροτζιάφας για το AstraZeneca – «Το πραγματικό πρόβλημα είναι η έλλειψη εμβολίων»

26.05.2021 23:15
astrazeneca_vaccine_new

«Σωστή» χαρακτηρίζει την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών να συνεχιστούν κανονικά – βάσει του εν ισχύ προγράμματος – οι εμβολιασμοί με το σκεύασμα της AstraZeneca ο καθηγητής Αιματολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Σορβόννης και υπεύθυνος του Τμήματος Θρόμβωσης στο Νοσοκομείο Tenon στο Παρίσι Γρηγόρης Γεροτζιάφας.

Αιτιολογώντας την παραπάνω κρίση του, σε σχέση με το «πράσινο φως» για τη συνεχιζόμενη χορήγηση του εν λόγω εμβολίου σε ηλικίες κάτω των 50 ετών, επισημαίνει, μάλιστα, πως «το όριο ηλικίας» που έχει τεθεί «είναι εντελώς συμβατικό και οριακά αυθαίρετο», καθώς τα περιστατικά στην Ευρώπη είναι τόσο λίγα που δεν παρέχουν «την απαιτούμενη στατιστική δύναμη που θα επιτρέψει να οριστεί το κατώφλι της ηλικίας με ασφάλεια» και δηλώνει πως το «εμβόλιο της ΑΖ είναι ασφαλές και αποτελεσματικό», όπως και εκείνα των Pfizer και Moderna.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο καθηγητής σε αποψινή ανάρτησή του, οι ειδικοί εκτιμούν πως περιστατικά θρόμβωσης με θρομβοπενία θα καταγραφούν και όταν ξεκινήσει η χρήση του Sputnik-V στην Ε.Ε., όμως τα συμβάντα αυτά δεν πρέπει να «επηρεάσουν την εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος», συμβουλεύει.

Στο πλαίσιο αυτό κ. Γεροτζιάφας μιλά για «πολιτική ευθύνη» της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την ενημέρωση των πολιτών, την εκπαίδευση των υγειονομικών και την εντατικοποίηση της φαρμακοεπαγρύπνησης για την άμεση αντιμετώπιση θρομβοεμβολικών περιστατικών με θρομβοπενία.

Τέλος, ο γνωστός καθηγητής αναφέρει ότι το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι οι θρομβώσεις, αλλά η έλλειψη εμβολίων. Προειδοποιεί μάλιστα ότι το 4ο κύμα του φθινοπώρου, αν είναι έντονο, δεν θα οξύνει απλά την υγειονομική κρίση, αλλά θα ανατινάξει την κοινωνία και την οικονομία.

Ειδήσεις σήμερα:

Καμία αλλαγή στα ηλικιακά όρια για το AstraZeneca – Από το Σάββατο τα ραντεβού με όλα τα εμβόλια για 30-34 ετών

Συμφωνία-μαμούθ: Η Mondelez εξαγόρασε την Chipita έναντι 2 δισ. δολαρίων

Βρετανία: Κάμινγκς «καρφώνει» Τζόνσον για τα «πτώματα που στοιβάζονται κατά χιλιάδες»…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 19:52