search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 02:11
MENU CLOSE

ΠΟΥ: «Πράσινο φως» στο κινεζικό εμβόλιο της Sinovac

01.06.2021 19:10
emvolio-sinovac

«Πράσινο φως» στο κινεζικό εμβόλιο της Sinovac για επείγουσα χρήση, άναψε την Τρίτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. 

Πρόκειται για το δεύτερο εμβόλιο της Κίνας που λαμβάνει έγκριση από τον ΠΟΥ.

Η ανεξάρτηση επιτροπή των ειδικών αναφέρει ότι προτείνει το σκεύασμα της Sinovac για ενήλικες από 18 ετών και άνω, με τη δεύτερη δόση να χορηγείται δύο έως τέσσερις εβδομάδες μετά την πρώτη. 

Επίσης, δεν τίθεται κάποιο ανώτατο ηλικιακό όριο, καθώς, όπως τονίζεται, τα δεδομένα δείχνουν ότι μπορεί να έχει υψηλά προστατευτικά αποτελέσματα στους ηλικιωμένους. 

Στο 57% η αποτελεσματικότητα στην πρόληψη κρουσμάτων

«Ο κόσμος έχει απεγνωσμένα ανάγκη πολλά εμβόλια κατά της Covid-19, ώστε να αντιμετωπίσει τις τεράστιες ανισότητες παγκοσμίως», δήλωσε η γιατρός Μαριάντζελα Σιμάο, η γενική υποδιευθύντρια του ΠΟΥ, που είναι επιφορτισμένη με την πρόσβαση στα φάρμακα και τα προϊόντα υγείας.

Η αποτελεσματικότητα του Sinovac είναι στο 57% για την πρόληψη των συμπτωματικών κρουσμάτων Covid, όμως στο 100% για την αποτροπή των σοβαρότερων κρουσμάτων και των νοσηλειών, στους πληθυσμούς που μελετήθηκαν, διευκρίνισε ο ΠΟΥ. Η αποτελεσματικότητα στους άνω των 60 ετών δεν έχει αξιολογηθεί.

Το εμβόλιο αυτό «είναι εύκολο να αποθηκευτεί, γεγονός που το καθιστά εύκολο στη διαχείριση και ιδιαίτερα κατάλληλο για τις χώρες που διαθέτουν ελάχιστους πόρους», υπογραμμίζει ο οργανισμός.

Ο ΠΟΥ είχε ήδη εγκρίνει το έτερο κινεζικό, το Sinopharm, που παρασκευάζεται στο Πεκίνο, στις 7 Μαΐου. Στις 31 Δεκεμβρίου 2020 ομολογοποίησε με επείγουσα διαδικασία το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19. Έκανε το ίδιο στις 15 Φεβρουαρίου για τα εμβόλια που αναπτύχθηκαν από την AstraZeneca (αυτό που παρασκευάζεται στη Νότια Κορέα και αυτό που παρασκευάζεται στην Ινδία από το Serum Institute of India και στις 12 Μαρτίου για το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Η ομολογοποίηση από τον ΠΟΥ βάσει της διαδικασίας για καταστάσεις επείγουσας ανάγκης (EUL) επιτρέπει στις χώρες να επιταχύνουν τις δικές τους διαδικασίες έγκρισης από τις ρυθμιστικές αρχές για να εισαγάγουν και να χορηγήσουν το εμβόλιο. Επιτρέπει επίσης στην UNICEF να αγοράσει το εμβόλιο για να το διανείμει σε χώρες που έχουν ανάγκη.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Στην κρίση του κορωνοϊού αναδείχθηκαν παθογένειες του ΕΣΥ που δεν πρέπει να κρύψουμε

Τι πρέπει να ξέρετε πριν βάλετε το μωρό σας στη θάλασσα ή την πισίνα (Video)

Προβληματισμένη η κυβέρνηση από την δράση των ανθρώπων της νύχτας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 02:08