search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:12
MENU CLOSE

Τι πρέπει να ξέρετε πριν βάλετε το μωρό σας στη θάλασσα ή την πισίνα (Video)

01.06.2021 10:17
pisina-moro-new

Οι γονείς καλό είναι να συμβουλεύονται τον παιδίατρο σχετικά με τα πρώτα μπάνια του μωρού τους είτε στη θάλασσα είτε στην πισίνα.

Καλό είναι όταν το μωρό μπει στο νερό να μπορεί να στηρίζει καλά το κεφάλι του. Σε γενικές γραμμές ένα μωρό κάτω των 6 μηνών δεν συνίσταται να μπαίνει στο νερό, παρά μόνο στην αγκαλιά της μαμάς για να πλατσουρίσει τα πόδια του στο νερό.

Παρόλ’ αυτά, μία βόλτα για μπάνιο μπορεί να γίνει διασκεδαστική ακόμη και για τα μικρότερα μωρά, με τη χρήση για παράδειγμα μίας πλαστικής πισίνας, κατάλληλα σχεδιασμένη για την αντίστοιχη ηλικία, στην οποία οι γονείς θα προσθέσουν θαλασσινό νερό.

Χρειάζεται, ωστόσο, προσοχή αφενός γιατί το νερό δεν θα πρέπει να είναι πολύ κρύο και αφετέρου γιατί στο σύνολό της η διαδικασία του παιχνιδιού με το νερό δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 10 λεπτά.

Ειδήσεις σήμερα

«Καμπανάκι» από επιστήμονες: Πολλαπλασιάστηκαν οι έγκυες που νοσούν από κορωνοϊό (Video)

Πώς θα γίνεις η «καλύτερη μαμά» για το παιδί σου!

«Η ζωή με το Γιάννη» – Μεγαλώνοντας ένα αυτιστικό παιδί (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:08