search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 09:13
MENU CLOSE

Προβληματισμένη η κυβέρνηση από την δράση των ανθρώπων της νύχτας

01.06.2021 07:30
xrysohoidis

Το θέμα της ασφάλειας των πολιτών βρίσκεται πλέον πρώτο στην ατζέντα της κυβέρνησης καθώς η καθημερινή δράση του οργανωμένου εγκλήματος έχει δημιουργήσει ένα αίσθημα ανασφάλειας στην κοινωνία.

Αν και πολλοί γνωρίζουν ότι πρόκειται να ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα στους ανθρώπους της νύχτας για τον έλεγχο περιοχών οι οποίες αλλάζουν χέρια το καθημερινό φαινόμενο να πυροβολούνται εν ψυχρώ  άνθρωποι μέρα μεσημέρι έχει δημιουργήσει σοβαρό προβληματισμό στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση επένδυσε προεκλογικά στο δόγμα νόμος και τάξη τα όσα συμβαίνουν καθημερινά σε διάφορες περιοχές της Αθήνας δίνουν στους πολίτες την εντύπωση ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά στον τομέα αυτό.

Η κίνηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη να πάει στον εισαγγελέα όλους τους φακέλους  γνωστών κακοποιών της νύχτας μπορεί να είχε ένα συμβολικό χαρακτήρα δεν έδωσε απάντηση ωστόσο σε αυτό που αναρωτούνται πλέον καθημερινά εκατοντάδες πολίτες. Τι ακριβώς συμβαίνει γύρω από αυτό το θέμα  και γιατί δεν υπάρχει αποτελεσματική αντιμετώπιση  της κατάστασης.

Την ίδια ώρα η απόφαση του πρωθυπουργού να προχωρήσει στις προσλήψεις 1.000 αστυνομικών για την Πανεπιστημιακή αστυνομία δεν έχει προκαλέσει μόνο την οργή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ισχυρίζεται ότι «εγκαθιστούν την αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια και κλείνουν τα μάτια στη μαφία που αλωνίζει ανενόχλητη», αλλά  και την απορία στελεχών της ΝΔ για το κατά πόσον είναι ο κατάλληλος χρόνος για μια τέτοια κίνηση.

 Ο μοναδικός λόγος που οι βουλευτές της ΝΔ μπορούν να κατανοήσουν μια τέτοια κίνηση, την στιγμή που η κοινωνία είναι ανάστατη από τα καθημερινά επεισόδια ανομίας, είναι ότι η κυβέρνηση προφανώς θέλει να κάνει προσλήψεις τις οποίες είχε υποσχεθεί εν μέσω καραντίνας. 

Ειδήσεις σήμερα:

Τι θα γίνει με τον εμβολιασμό των παιδιών 12-15 ετών

Κορωνοϊός: Οριακά πάνω από 1.000 τα νέα κρούσματα, 481 οι διασωληνωμένοι

Προαναγγελία Γεωργιάδη για άνοιγμα κέντρων διασκέδασης εντός του μήνα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 09:12