search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 12:32
MENU CLOSE

Τουρισμός: 800 εκατ. ευρώ ενέκρινε η Κομισιόν, έως 420 εκατ. ευρώ δίνει η κυβέρνηση

01.06.2021 16:31
toyrismos-new

Ελληνικό πρόγραμμα ύψους 800 εκατ. ευρώ για τη στήριξη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού και πλήττονται από την έξαρση του κορωνοϊού, ενέκρινε η Κομισιόν, όμως η κυβέρνηση αναμένεται εντός της ημέρας να ανακοινώσει πρόγραμμα επιδότησης στα 350 εκατ. ευρώ με προοπτική επέκτασης στα 420 εκατ. ευρώ, αν υπάρξει υπερκάλυψη.

Η εκτελεστική αντιπρόεδρος, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, αρμόδια για την Πολιτική Ανταγωνισμού, σημείωσε ότι «αυτό το ελληνικό καθεστώς ύψους 800 εκατ. ευρώ θα διευκολύνει την πρόσβαση σε ρευστότητα για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού. Αυτές οι επιχειρήσεις έχουν πληγεί σοβαρά από την πανδημία και αυτό το καθεστώς θα συμβάλει στη συνέχιση της οικονομικής δραστηριότητάς τους σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς».

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα κοινοποίησε στην Επιτροπή, βάσει του προσωρινού πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις, καθεστώς ύψους 800 εκατ. ευρώ που θα παρέχει στήριξη σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα και πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού.

Ωστόσο αρμόδιες πηγές απ’ το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων που επικαλείται το Πρώτο Θέμα, διευκρίνιζαν ότι το ποσό δεν πρόκειται να ξεπερνά τα 420 εκατ. ευρώ και ότι συνηθίζεται στις αιτήσεις κάθε προγράμματος να προβλέπεται μεγαλύτερο ποσό ως «ασφάλεια» στην περίπτωση που χρειαστεί να ανοίξει αργότερα δεύτερος κύκλος χρηματοδοτήσεων ώστε να αποφευχθεί ξανά η γραφειοκρατική διαδικασία των Βρυξελλών.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι το ποσό του προγράμματος δεν θα μπορεί να ξεπερνά τα 420 εκατ. ευρώ με δεδομένο κιόλας ότι πρόκειται για ποσό του ΕΣΠΑ που ουσιαστικά θα αφαιρεθεί από άλλες Δράσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Στην κρίση του κορωνοϊού αναδείχθηκαν παθογένειες του ΕΣΥ που δεν πρέπει να κρύψουμε

Τι πρέπει να ξέρετε πριν βάλετε το μωρό σας στη θάλασσα ή την πισίνα (Video)

Προβληματισμένη η κυβέρνηση από την δράση των ανθρώπων της νύχτας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 12:28