search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 04:09
MENU CLOSE

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Σοκάρει η προανακριτική απολογία του συζυγοκτόνου – «Σκέφτηκα να εξαφανίσω το πτώμα της Καρολάιν»

18.06.2021 19:54
babis-new5

Ως ένα ατύχημα πάνω σε μία διένεξη που είχε με την Καρολάιν φαίνεται να περιέγραψε όσα έγιναν τη νύχτα της 11ης Μαΐου στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά ο 33χρονος πιλότος στην προανακριτική του απολογία στους αστυνομικούς. Στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής θα παραμείνει κρατούμενος μέχρι και την απολογία του, την Τρίτη στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση.

Ο 33χρονος πιλότος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στο τελευταίο τετ α τετ με τους αστυνομικούς στο οποίο ομολόγησε το έγκλημα σε βάρος της συζύγου του, φέρεται να υποστήριξε πως όλα έγιναν πάνω στην προσπάθεια του να της μιλήσει καθώς η 20χρονη μετά την γέννηση της μικρής τους κόρης “είχε γίνει επιθετική”.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 33χρονος υποστηρίζει πως αυτά που έγιναν μετά το έγκλημα ήταν μία προσπάθεια του , όχι με στόχο να αποφύγει ο ίδιος τις επιπτώσεις , αλλά σκεπτόμενος ότι αν αποκαλυφθεί η δράση του θα έχανε η κόρη του τον πατέρα της. “Σκέφτηκα να εξαφανίσω το πτώμα της” είπε , αναφέροντας πως σκότωσε το σκυλάκι της 20χρονης μετά για να γίνει πιστευτό όλο το σενάριο που επικαλέστηκε. Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά ότι σκέφτηκε ότι “κανείς δεν θα πίστευε πως θα μπορούσα να κάνω κακό στο σκυλί“.

Ο πιλότος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς χθες , μετά από ώρες που του υπέβαλαν καταιγιστικές ερωτήσεις, πως θέλει να ζητήσει “μια μεγάλη συγνώμη από τους ανθρώπους που πλήγωσα“. Είπε επίσης πως γνωρίζει ότι αυτή η συγγνώμη του “έχει πολύ μικρή αξία σε αυτούς που την στερήθηκαν”.

Όπως φέρεται να είπε ο κατηγορούμενος για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα “αυτό που έκανα δεν δικαιολογείται”.

Σύμφωνα με όσα φέρεται να είπε στην προανακριτική του απολογία ο πιλότος η συμπεριφορά της 20χρονης Καρολάιν μετά την γέννηση του πρώτου μωρού της άλλαξε: “Έγινε επιθετική”. Για το μοιραίο βράδυ ο πιλότος ισχυρίζεται πως η ένταση ξεκίνησε όταν η 20χρονη του είπε “όχι μη φέρεις τη μικρή, δεν σας θέλω”.

Σύμφωνα με τον δράστη , η 20χρονη “ξεκίνησε να τινάζει το σώμα της για να φύγει από την αγκαλιά μου. Της έλεγα ότι πρέπει η μικρή να ανέβει πάνω και να κοιμηθεί. Η Καρολάιν συνέχισε να τινάζεται, εγώ την κρατούσα όλο και πιο σφιχτά γιατί ήθελα να την κάνω να με ακούσει. Τιναζόταν.Το πρόσωπο της ήταν στο μαξιλάρι. Εγώ συνέχιζα να την κρατάω σφιχτά στην αγκαλιά μου μέχρι που κατάλαβα ότι η Καρολάιν σταμάτησε να κουνιέται. Τα έχασα. Προσπάθησα να την ξυπνήσω την κούναγα. Μάταια. Τι θα γινόταν το παιδί μου; Σκέφτηκα να εξαφανίσω το πτώμα της. Για να φανεί αληθοφανές έπρεπε να κάνω κακό στο σκύλο. Κανείς δε θα πίστευε ότι θα μπορούσα να κάνω κακό στο σκυλί”. Ο 33χρονος είπε στους αστυνομικούς πως “θέλω να καταλάβουν όλοι πως ότι έκανα μετά το έκανα για να μη χάσει η Λυδία και τον πατέρα της”.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους αρμοδίους αξιωματικούς, ο Μπάμπης έπεσε πάνω της για να της μιλήσει. Ήταν μπρούμυτα και με το σώμα του έριχνε το βάρος πάνω της για να την ακινητοποιήσει. Η κοπέλα, αντιδρούσε και τότε άρχισε να τη σφίγγει. Της έσφιγγε το πρόσωπο στο μαξιλάρι γιατί φώναζε μέχρι που την έπνιξε. Στη συνέχεια όπως είπε σκηνοθέτησε όλη τη ληστεία αυτοσχεδιάζοντας.

Πρωτοφανείς σκηνές στα δικαστήρια

Νωρίτερα, ενώπιον του εισαγγελέα Εκτελέσεων οδηγήθηκε ο 33χρονος πιλότος για την εκτέλεση του Εντάλματος Σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του. Αμέσως μετά ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή από τον οποίο έλαβε ολιγοήμερη προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του και την Τρίτη στις 10 το πρωϊ θα επανέλθει.

O πιλότος συνοδευόταν από πάνοπλους αστυνομικούς της ομάδας ΟΠΚΕ, φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, δεν κάλυπτε το πρόσωπό του, δεν είχε σκυμμένο στο κεφάλι του και δεν απάντησε σε καμιά από τις δεκάδες ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Ερωτήσεις που είχαν να κάνουν με το αν το έχει μετανιώσει, γιατί το έκανε, τι έχει να πει σήμερα στη μητέρα της αδικοχαμένης Καρολάιν που μόλις ένα 24ωρο νωρίτερα την αγκάλιαζε στο τρισάγιο, στην Αλόννησο. Ο 32χρονος δεν είπε ούτε μια λέξη ενώ φαινόταν ψύχραιμος, κοιτώντας δεξιά και αριστερά παρακολουθώντας τι συμβαίνει γύρω του.

Ο κατηγορούμενος που χθές ομολόγησε πως σκότωσε την 20χρονη σύζυγό του εμφανίστηκε αμίλητος στον δικαστικό λειτουργό ενώ σύμφωνα με τους συνηγόρους του είναι μετανοιωμένος και δηλώνει συντετριμμένος για όσα έγιναν στα Γλυκά Νερά.

Οι συνήγοροι που παρέλαβαν τώρα την πολυσέλιδη δικογραφία επιφυλάχθηκαν να προβούν σε δηλώσεις την ημέρα της απολογίας του εντολέα τους ώστε να έχουν μελετήσει τα στοιχεία της υπόθεσης.

Ο συνήγορος του πιλότου Βασίλης Σπύρου, από τα δικαστήρια δήλωσε ότι ο εντολέας του «είναι συγκλονισμένος από το γεγονός του θανάτου της Καρολάιν». Ο συνήγορος εκτιμά πως ο κατηγορούμενος «ξαλάφρωσε» με την ομολογία του εγκλήματος.

Είχε προηγηθεί επίσημη ενημέρωση της ΕΛΑΣ για την εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας της 20χρονης στα Γλυκά Νερά.

Γλυκά νερά: Αποτροπιασμός από την ομολογία του πιλότου: Κρέμασα το σκυλί για να γίνω πιο πειστικός, είχα κάνει πρόβα πώς θα δεθώ

Γλυκά Νερά: Το χρονικό από τη δολοφονία μέχρι την ομολογία

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Οι επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας – Το στοιχείο που ξεκλείδωσε την υπόθεση (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24