search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 05:15
MENU CLOSE

Δικηγόρος ιερέα για την επίθεση στη Μονή Πετράκη: «Είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας – Έχει το ακαταλόγιστο»

24.06.2021 13:06
moni_petraki_new_1

Την άποψη ότι ο εντολέας του δεν έχει σώας τας φρένας εξέφρασε ο συνήγορος του ιερέα που επιτέθηκε με βιτριόλι σε Μητροπολίτες μέσα στη Μονή Πετράκη.

«Ο εντολέας μου χρήζει ψυχιατρικής φροντίδας» τόνισε ο Α. Θεοδωρόπουλος και ζήτησε «συγγνώμη» εκ μέρους του εντολέα του. «Δεν ήξερε ότι θα έκανε κακό, μια χημική ουσία ζήτησε» είπε ο Α. Θεοδωρόπουλος για τον πελάτη του όταν ρωτήθηκε για το βιτριόλι που αγόρασε ο ιερέας μέσω ίντερνετ.

Ο δράστης, ισχυρίστηκε ο συνήγορός του, δεν έχει καταλάβει τι έχει κάνει.

Κατά τον Α. Θεοδωρόπουλο, ο ιερέας – δράστης της επίθεσης με καυστικό υγρό στη Μονή Πετράκη είχε ενημερώσει την Αρχιεπισκοπή, τον Μητροπολίτη Βέροιας και τους πολίτες της ενορίας του ότι θα προβεί σε απονενοημένο διάβημα και πριν από 1,5 μήνα είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, η οποία είναι καταγεγραμμένη στα αρχεία συμβάντων στην κλινική των Σερρών.

«Χρήζει ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης»

«Λόγω της ιδιαίτερης κατάστασής του που χρήζει ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, την οποία και θα ζητήσουμε, και λάμβανε μια σειρά από φάρμακα, τα οποία χθες τη νύχτα δεν είχε μαζί του και για αυτό ζήτησα να μεταφερθεί σε νοσοκομείο καθώς και ο ίδιος έχει τραυματιστεί», είπε ο δικηγόρος του.

Πρόσθεσε ότι ο ιερέας από τη Βέροια δεν είχε περάσει πρόσφατα από ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. «Έχει το ακαταλόγιστο ως ποινικός δράστης», είπε και πρόσθεσε πως του εκμυστηρεύτηκε πως το καυστικό υγρό το προόριζε για τον εαυτό του.

«Η πράξη του ήταν αποτρόπαια, αλλά δεν ήθελε να τους βλάψει όλους, ήταν μια πράξη αγανάκτησης που κατέληξε στους τραυματισμούς», τόνισε ο Α. Θεοδωρόπουλος.

«Θα αποδείξουμε το λόγο για τον οποίο βγήκε εκτός εαυτού», είπε ο συνήγορος του ιερέα και αναφέρθηκε στην υπόθεση περί ναρκωτικών στην οποία ενεπλάκη το 2018, η οποία ποινικά είχε κλείσει και δεν είχε σχέση ενώ αναφέρθηκε στους ισχυρισμούς του ιδίου ότι ήταν σκευωρία.

Για τις αναρτήσεις του ότι «δεν θα μιλήσω με λόγια αλλά με πράξεις», είπε ότι δεν τις γνωρίζει αλλά είπε αυτό αποδεικνύει την ψυχιατρική του διαταραχή. «Δεν έχει σώας τας φρένας», κατέληξε.

Μονή Πετράκη: Είχε επιτεθεί και το 2015 ο ιερέας (Video – ντοκουμέντο)

Επίθεση στη Μονή Πετράκη: Από το ίντερνετ αγόρασε το βιτριόλι ο δράστης – Σε καλή κατάσταση οι τραυματίες (Video)

Μητροπολίτης Άρτης για την επίθεση με βιτριόλι: Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν αγιασμός… (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24