ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 04:32
MENU CLOSE

Ζάεφ προς Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία : «Αλλάξτε ονομασία, σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών»

24.06.2021 14:50

Την αλλαγή ονομασία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας του, σύμφωνα με όσα προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών, ζήτησε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξη του.

«Περιμένω από τις αθλητικές Ομοσπονδίες και Ενώσεις, ακόμη και εκείνες που δεν λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση, νa ακολουθήσουν το συνταγματικό όνομα της χώρας» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, τονίζοντας πως η Συμφωνία των Πρεσπών διασφαλίζει το μέλλον της χώρας και πως δεν χρειάζονται νέες εχθρότητες και εντάσεις.

«Όλα τα μη κυβερνητικά ιδρύματα, ιδιωτικά ή νομικά-ιδιωτικά πρόσωπα, εάν λάβουν χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό, θα πρέπει να αλλάξουν τις επίσημες ονομασίες τους σύμφωνα με τη συνταγματική ονομασία» δήλωσε ο Ζάεφ, κάνοντας γνωστό πως στο παρελθόν η «FF’’M‘‘», έλαβε χρήματα από τον κρατικό Οργανισμό για τη Νεολαία και τον Αθλητισμό, για διενέργεια μαθητικών αγώνων ποδοσφαίρου.

«Επιδίωξή μας είναι να ενεργούμε σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας, επειδή η Συμφωνία των Πρεσπών έχει επικυρωθεί. Πρέπει να σεβόμαστε τους νόμους της χώρας» κατέληξε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας.

Διαβάστε επίσης:

Βόρεια Μακεδονία: Ο Ζάεφ τρέχει να μαζέψει τα περί… σκέτης «Μακεδονίας»

«Παγώνουν» τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία λόγω του tweet που έκανε ο Ζάεφ

Τσίπρας για συμφωνία των Πρεσπών: Είμαστε εδώ για να προωθούμε λύσεις ακόμα και αν έχουν πολιτικό κόστος

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 01:19
Exit mobile version