search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 02:04
MENU CLOSE

Πέθανε ο σκηνοθέτης της «Προφητείας», του «Σούπερμαν» και του «Φονικού Όπλου» (Videos)

05.07.2021 23:55
donner_wife_new

Στην μακρά και επιτυχημένη καριέρα του, ο Ρίτσαρντ Ντόνερ, που πέθανε σε ηλικία 91 ετών, θεωρείται ότι αναβίωσε τις ταινίες τρόμου, τις ταινίες με υπερήρωες και τις λεγόμενες «buddy movies».

Όπως έγινε γνωστό από την σύζυγό του και τον μάνατζέρ του, ο Ντόνερ έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα, χωρίς να γίνει γνωστή η αιτία θανάτου του.

Ο Ντόνερ ξεκίνησε την καριέρα του από την τηλεόραση, όπου σκηνοθέτησε επεισόδια σε σειρές όπως οι «The Twilight Zone», «The Man from U.N.C.L.E.» και «Perry Mason».

Το 1976 γύρισε την υποβλητική ταινία τρόμου «Η προφητεία», για τον ερχομό του αντίχριστου στη γη, με πρωταγωνιστές τον Γκρέγκορι Πεκ και τη Λι Ρέμικ, η οποία ήταν υποψήφια για δύο Όσκαρ.

Το 1978 γύρισε τον πρώτο «Σούπερμαν» με πρωταγωνιστή τον αείμνηστο Κρίστοφερ Ριβ, ταινία που κυριολεκτικά «έσπασε» το box office και αναβίωσε το είδος των ταινιών με υπερήρωες.

Το 1987 γύρισε το πρώτο «Φονικό Όπλο» με τους Μελ Γκίμπσον και Ντάνι Γκλόβερ. Οι συνολικά τέσσερις ταινίες της σειράς είχαν κέρδη περίπου μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Ο Ντόνερ, εκτός από σκηνοθέτης ήταν και πολύ επιτυχημένος παραγωγός, καθώς είχε την ευθύνη της σειράς «X-Men», αλλά και άλλων μεγάλων επιτυχιών στο Χόλιγουντ.

Διαβάστε επίσης

Μόνικα Μπελούτσι: Κοινή φωτογράφηση με την κόρη της για τη Vogue Italia (Photo)

Ραφαέλα Καρά: Έφυγε από τη ζωή η θρυλική τραγουδίστρια

Ρούμερ Γουίλις: Απαντά στο body shaming με σέξι πόζες με μαγιό από τις διακοπές της στην Ελλάδα (Video/Photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 01:44