search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 22:09
MENU CLOSE

Ραφαέλα Καρά: Έφυγε από τη ζωή η θρυλική τραγουδίστρια

05.07.2021 18:10
rafaela-carra

Σε ηλικία 78 ετών έφυγε από τη ζωή η γνωστή τηλεπαρουσιάστρια και τραγουδίστρια από την Ιταλία, Ραφαέλα Καρά.

Ποια ήταν η Ραφαέλα Καρά

Η Ραφαέλα Ρομπέρτα Πελόνι, ευρύτερα γνωστή με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Ραφαέλα Καρά είχε γεννηθεί στην Μπολόνια στις 18 Ιουνίου 1943.

Η Καρά γνώρισε μεγάλη επιτυχία ως παρουσιάστρια μουσικοχορευτικών εκπομπών τόσο στην πατρίδα της, την Ιταλία, όσο και στην Ισπανία και σε χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Η πρώτη της επιτυχία ήταν το τραγούδι “Tuca Tuca“, σύνθεση του για χρόνια συνεργάτη και συντρόφου της Gianni Boncompagni.

Άλλες επιτυχίες της ήταν το “Tanti Auguri” (γνωστό και με τον ισπανικό του τίτλο “Para Hacer Bien el Amor Hay que Venir al Sur”), το “A far l’amore comincia tu” (που αποτελεί και τη μοναδική της είσοδο στα βρετανικά Charts υπό τον τίτλο “Do It, Do It Again”).

H Καρά έχει πρωταγωνιστήσει στην ταινία Το Εξπρές του φον Ράιαν (Von Ryan’s Express) (1965) με τον Φρανκ Σινάτρα και τον Τρέβορ Χάουαρντ.

Το «αντίο»

«Η Ραφαέλλα μας άφησε. Πήγε σε έναν καλύτερο κόσμο, όπου η ανθρωπιά της, το αδιαμφισβήτητο γέλιο της και το εξαιρετικό ταλέντο της θα λάμψουν για πάντα».

Με αυτά τα λόγια, ο Sergio Iapino δίνει τη θλιβερή ανακοίνωση που ενώνει τον πόνο των λατρευτών ανιψιών Federica και Matteo, της Barbara, της Paola και της Claudia Boncompagni, δια βίου φίλων και στενών συνεργατών, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Διαβάστε επίσης:

Γιάννης Μπέζος: Σίγουρα στο παρελθόν θα έχω αδικήσει ανθρώπους (Video)

Μαίρη Χρονοπούλου: «Έξι φορές πήγα να φύγω από τη ζωή – Με κρατούσαν τα μηχανήματα» (Videos)

Δολοφονήθηκε η Μέριλιν Μονρόε; Οι Κένεντι, ένας απόρρητος φάκελος και ένα νέο βιβλίο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 22:05