ΤΡΙΤΗ 15.07.2025 05:10
MENU CLOSE

Συνταγή για νοσταλγικό παγωτό μόκα, της εφηβείας μας

09.07.2021 07:00

Το πιο ωραίο παγωτό κακάο, με το έντονο άρωμα του καφέ που θυμίζει άλλες εποχές, με την προσθήκη των μπισκότων αποκτά έναν πιο μοντέρνο αέρα.

Υλικά για τη συνταγή

-1 φλιτζάνι (227 γραμμάρια) πλήρες γάλα παγωμένο
-¾ φλιτζανιού (149 γραμμάρια) ζάχαρη
-2 κουταλιές της σούπας (11 γραμμάρια) εσπρέσσο σε σκόνη ή στιγμιαίο καφέ
-2 κουταλιές της σούπας (11 γραμμάρια) άγλυκο κακάο σκόνη
-2 φλιτζάνια (454 γραμμάρια) κρέμα γάλακτος με όλα τα λιπαρά
-1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
-8 (113 γραμμάρια) μπισκότα όρεο, κομμένα σε μικρά κομμάτια

Εκτέλεση

Με ένα μίξερ ανακατέψτε το γάλα, τη ζάχαρη, τον εσπρέσσο και το κακάο μέχρι να αναμιχθούν καλά τα υλικά και να διαλυθεί η ζάχαρη.

Προσθέστε στο μίγμα , ανακατεύοντας, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και βάλτε το στο ψυγείο για μερικές ώρες σε καλά σκεπασμένο σκεύος.

Προετοιμάστε το παγωτό στην παγωτομηχανή, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευής σας και τέλος ανακατέψτε ελαφρά τα κομμάτια μπισκότου.

Αν δεν έχετε μηχανή για την παρασκευή του παγωτού, τοποθετήστε το μίγμα στην κατάψυξη χωρίς σκέπασμα και κάθε μια ώρα ανακατεύετε το για να μην δημιουργηθούν κρύσταλλοι και να είναι μαλακό.

Θα χρειαστεί να το ανακατέψετε περίπου 4 φορές στο σύνολο. Σερβίρετε και απολαύστε!!!

Συμβουλή

Αν σας φαίνεται υπερβολική η ποσότητα του καφέ, μπορείτε να προσαρμόσετε εσείς τη δόση του καφέ που επιθυμείτε.

ΤΡΙΤΗ 15.07.2025 01:50
Exit mobile version