search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 05:16
MENU CLOSE

Πέθανε η ηθοποιός Γκέλυ Μαυροπούλου

19.07.2021 13:58
γκέλυ

«Έφυγε» σε ηλικία 89 ετών, η σπουδαία ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου αλλά και του θεάτρου Γκέλυ Μαυροπούλου.

Γεννήθηκε στις 21 Οκτωβρίου του 1932 στη Θεσσαλονίκη. Γονείς της ήταν οι επίσης ηθοποιοί Άγγελος Μαυρόπουλος (1901 – 1979) και Μαρίκα Κρεβατά (1910 – 1994).

Σπούδασε στη Γαλλική Ακαδημία Αθηνών και στη Δραματική Σχολή του «Θεάτρου Τέχνης» του Καρόλου Κουν. Καθηγητές της στη σχολή, ήταν μεταξύ άλλων ο Κάρολος Κουν, ο Βασίλης Διαμαντόπουλος και ο Μίνως Βολανάκης.

Η Γκέλυ Μαυροπούλου ήταν ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου. Την είδησή για τον θάνατό της έκανε γνωστή ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), Σπύρος Μπιμπίλας.

«Βαρύ πένθος σήμερα για το καλλιτεχνικό μας χώρο, τρεις πολύ αγαπημένοι άνθρωποι του χώρου μας δεν είναι πια κοντά μας, ο σπουδαίος τραγουδιστής και ηθοποιός Τόλης Βοσκόπουλος που άφησε εποχή, η μεγάλη πρωταγωνίστρια του θεάτρου του κινηματογράφου και της τηλεόρασης και γόνος σπουδαίας οικογένειας ηθοποιών η Γκέλυ Μαυροπούλου και ο παλαίμαχος ηθοποιός και αγωνιστής της αριστεράς και των εταιρικών θιάσων Τάσος Παπαδάκης. Ποτέ δεν θα τους ξεχάσουμε για το έργο και τα μηνύματα που άφησαν στις καρδιές μας», έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο Τόλης Βοσκόπουλος – Η ζωή και το έργο του (Photos/Video)

Τόλης Βοσκόπουλος: Οι θυελλώδεις έρωτες που τον σημάδεψαν – Από τη Λάσκαρη στη Μαρινέλλα και την Άντζελα Γκερέκου (video)

Φιλιώ Πυργάκη: Την «αποχαιρέτησαν» με κλαρίνα και τραγούδια (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31