ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:53
MENU CLOSE

Πανεύκολο παγωτό καρύδα με νιφάδες σοκολάτας

02.08.2021 10:19

Μια συνταγή για παγωτό με τη γεύση του καλοκαιριού, χωρίς παγωτομηχανή, χωρίς αυγά και μόνο με 4 υλικά. Θυμίζει το γνωστό παγωτό της παιδικής μας ηλικίας που απολαμβάναμε στη θάλασσα και θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους με τη γεύση του.

500 ml κρέμα γάλακτος πλήρης παγωμένη

1 κουτί (397 γραμμάρια) γάλα συμπυκνωμένο ζαχαρούχο παγωμένο

90 γραμμάρια τριμμένο ινδοκάρυδο (φρέσκια ώριμη καρύδα)

120 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα

Εκτέλεση

Σε μια επιφάνεια κοπής, τεμαχίστε με ένα μαχαίρι τη σοκολάτα, σε νιφάδες και αφήστε την στην άκρη. Σε ένα μπολ, χτυπήστε με το ηλεκτρικό μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να σταθεροποιηθεί και να έχει πυκνή υφή. Προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα στη σαντιγί και με μια κουτάλα ζαχαροπλαστικής “διπλώστε” απαλά, από πάνω προς τα κάτω, μέχρι να ενσωματωθεί καλά. Τέλος προσθέστε το τριμμένο ινδοκάρυδο και τις νιφάδες σοκολάτας, συνεχίζοντας να ανακατεύετε απαλά με την κουτάλα ανάμειξης. Μεταφέρετε το μίγμα σε μια φόρμα για κέικ ή ένα μεταλλικό σκεύος παγωτού, ισιώστε την επιφάνειά του με ένα κουτάλι και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες ή καλύτερα για όλο το βράδυ. Βγάλτε το από την κατάψυξη 5-10 λεπτά πριν το σερβίρισμα και απολαύστε!

Διαβάστε επίσης:

Γερμανικά λουκάνικα μπρατβουρστ ψητά με μπύρα

Συνταγή για κλασσικές και αξεπέραστες φράουλες Ρομανόφ

Συνταγή για νοσταλγικό παγωτό μόκα, της εφηβείας μας

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34
Exit mobile version