search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 21:35
MENU CLOSE

Φωτιές: Δύο προσαγωγές για τις πυρκαγιές σε Κρυονέρι και Φωκίδα

06.08.2021 14:44
pyrosvstiko_fotia

Η κατάσταση στο Κρυονέρι είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, με συνεχείς αναζωπυρώσεις που δυσχεραίνουν οι άνεμοι. Γίνεται τεράστια προσπάθεια να σωθεί ο οικισμός, με πυροσβεστικά οχήματα να είναι μέσα στο γήπεδο του Κρυονερίου έτσι ώστε να προσπαθήσουν να σταματήσουν το μέτωπο.

Την ίδια στιγμή, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, έγινε προσαγωγή ενός νεαρού. Ο άνδρας εξετάζεται για τον λόγο που βρέθηκε στο σημείο, με τις Αρχές να θέλουν να διαπιστώσουν αν όντως ο νεαρός βρέθηκε στο μέτωπο για να βοηθήσει στην κατάσβεση όπως ισχυρίστηκε κατά την προσαγωγή ή αν συμβαίνει κάτι διαφορετικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, χειριστής πυροσβεστικού ελικοπτέρου εντόπισε άτομο να κινείται ύποπτα κατά την έναρξη των πυρκαγιών στην περιοχή, κάτι που επιβεβαιώνεται και από μάρτυρες. Μάλιστα, οι αρχές θεωρούν ότι πολλές πύρινες εστίες ξεκίνησαν κατά μήκος του οδικού άξονα που κινούνταν το ύποπτο άτομο.

Για τη φωτιά της Φωκίδας, οι αστυνομικές αρχές έχουν προσαγάγει ένα άτομο, το οποίο σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες εκτελούσε θερμές εργασίες στην περιοχή. Την ίδια ώρα κλιμάκιο της Ασφάλειας Αττικής έχει μεταβεί στον Πύργο ώστε να ενισχύσει τις προσπάθειες για τον εντοπισμό ενός ατόμου που συνδέεται με το πύρινο μέτωπο της Ηλείας.

Μπαράζ εκκενώσεων

Το μεσημέρι της Παρασκευής διατάχθηκε εκκένωση για το Καλέντζι και τη Λίμνη του Μαραθώνα.

Νωρίτερα είχε διαταχθεί η εκκένωση του Καπανδριτίου, του Πολυδενδρίου, της Μαλακάσας και του οικισμού Σφενδάλη, ενώ τη νύχτα εκκενώθηκε ο Βόθωνας προς τη Λίμνη Μαραθώνα και οι οικισμοί Ποντίων και Πευκόφυτο του Αγίου Στεφάνου.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Αττική: Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά, καίγονται σπίτια στο Κρυονέρι – Νέες εκκενώσεις οικισμών

Φωτιά στην Αττική: Εκρήξεις σε εργοστάσιο στις Αφίδνες (video)

Φωτιές στην Αττική: Έρχονται διακοπές ρεύματος – Δείτε σε ποιες περιοχές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 21:35