search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 21:19
MENU CLOSE

Φωτιές – Νίκος Χαρδαλιάς: 56 ανοιχτές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα – 13 μηνύματα από το 112

06.08.2021 14:04
fotia_new

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωσε για τις εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, υπάρχουν 56 ανοιχτές πυρκαγιές αυτή την ώρα σε όλη την Ελλάδα, ενώ το 112 έχει στείλει 13 μηνύματα για εκκένωση περιοχών και απομάκρυνση κατοίκων από σημεία τα οποία βρίσκονται σε κίνδυνο.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων είπε ακόμη ότι οι άνεμοι αναμένεται να ενισχυθούν από το απόγευμα.

Ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε πως καίει και «νέο μέτωπο και στην Ηλεία στην Αρχαία Ολυμπία». Σε ότι αφορά στη φωτιά που καίει στις Αφίδνες, ενημέρωσε πως «αντιμετωπίζουμε διάφορα μέτωπα και στις δυο πλευρές της Εθνικής Οδού» και πρόσθεσε: «Η κατάσταση πλέον αφορά και την κατάσβεση οικιών και επιχειρήσεων. Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια».

Στην συνέχεια, αναφερόμενος στις καιρικές συνθήκες, τόνισε ότι: «Στην Αττική θα έχουμε σταδιακή ενίσχυση των ανέμων. Κάνουμε τιτάνια προσπάθεια».

Αναφορικά με το πύρινο μέτωπο που καίει στην Εύβοια, ενημέρωσε πως: «Στη Βόρεια Εύβοια επιχειρούν 230 πυροσβέστες. Η πυρκαγιά έχει λάβει επικίνδυνες διαστάσεις. Κύριος στόχος μας να ανακοπεί η πορεία του προς το νότιο μέτωπο».

Κλείνοντας την ενημέρωση του, ο κ.Χαρδαλιάς προειδοποίησε ότι: «Οι συνθήκες είναι εξαιρετικά επικίνδυνες» και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να συμμορφώνονται στις οδηγίες.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Αττική: Συνεχείς αναζωπυρώσεις – Πολλές και διάσπαρτες οι εστίες – Τιτάνια προσπάθεια να ελεγχθεί η πυρκαγιά (video)

Φωτιά στην Εύβοια: Μάχη με τις φλόγες από χωριό σε χωριό – «Θα καεί όλο το νησί, θα θρηνήσουμε ανθρώπους»

Καιρός σήμερα: Υποχωρεί ο καύσωνας, ενισχύονται επικίνδυνα οι άνεμοι (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 21:19