search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 02:18
MENU CLOSE

Rihanna: Η φωνή, τα καλλυντικά, τα εσώρουχα και τα δισεκατομμύρια

13.08.2021 07:30
rihanna

Την είδα πρώτη φορά το 2004, τραγούδαγε το τραγούδι «Under my Umbrella». Ήταν ένα πολύ νέο κορίτσι, με πολύ όμορφο σώμα, πανέμορφο πρόσωπο, κι ένα μουτράκι κάπως αυθάδικο καθώς ντυμένη μ’ ένα μαύρο κορμάκι, τραγουδούσε πάνω στις μαύρες δερμάτινες «πουέντ» της, «Under my Umbrella, ella, ella, e, e, under my umbrella». H καταγωγή της από τα νησιά Μπαρμπάντος, και όλοι ήθελαν να μπουν κάτω από την ομπρέλα της, ειδικά όσοι εκείνο το καλοκαίρι του 2004, αντιμετώπιζαν τις δικές τους καταιγίδες.

Το κορίτσι μεγάλωσε και θάμπωσε την υφήλιο με το ταλέντο της, και τη φωνή της που είχε μια ιδιαίτερη  «ρετρό» χροιά. Οι επιτυχίες διαδέχονταν η μια την άλλη. Κάποτε, το μακρινό 2009, το αυθάδικο μουτράκι της βρέθηκε άσχημα χτυπημένο από κάποιον ράπερ εραστή της, ονόματι Κρις Μπράουν, αλλά όλα από κει και πέρα, πέρασαν ήρεμα.

«Fenty Beauty»

Το 2017, η Ρόμπιν Φέντι, όπως είναι το πραγματικό της όνομα, αποφάσισε να ιδρύσει μια φίρμα καλλυντικών, την «Fenty Beauty», που θα απευθυνόταν στις νέες γυναίκες όλου του πλανήτη, κάνοντάς τις να νιώθουν πάντα «included». Στο εγχείρημα αυτό η Ριάνα, κατέχει το 50% , και χρηματοδοτήθηκε από τον κύριο Μπερνάρ Αρνό, τον δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο του πλανήτη, τον τσάρο των προϊόντων πολυτελείας, πρόεδρο της εταιρείας «LVMH», και ο συνεταιρισμός, απέφερε 550 εκατομμύρια κέρδη, τον πρώτο χρόνο!

Η σειρά μέικ απ, και περιποίησης προσώπου και δέρματος «Fenty Skin» βγαίνει σε 50 διαφορετικές αποχρώσεις, (μέχρι τώρα οι αποχρώσεις ήταν συνήθως 5: «light, medium, medium dark, dark»), δίνοντας σε όλα τα κορίτσια του κόσμου, με κάθε δυνατή απόχρωση δέρματος να καταφέρουν να πλησιάσουν το ιδεατό αποτέλεσμα. Ήταν ένα νέο κόνσεπτ που δείχνει να πηγαίνει θαυμάσια, αφού ως τώρα «εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο δεν μπορούσαν να καλυφθούν από τις αποχρώσεις του μακιγιάζ. Είναι η πρώτη εταιρεία που απευθύνθηκε πραγματικά στις γυναίκες όλου του πλανήτη!» λέει η Σάνον Κόιν της συμβουλευτικής εταιρείας καταναλωτών «Bluestock Advisors».

Η σειρά καλλυντικών της Ριάνα, ξεπέρασε αμέσως όλες τις ανταγωνιστικές φίρμες των Καρντάσιανς, Τζένερ κλπ. Αυτό οφείλεται σίγουρα στα 102,5 εκατομμύρια ακόλουθους που έχει η Ριάνα στο Twitter και το Instagram, αλλά και στη μαζική απεύθυνση που έκανε το μάνατζμεντ της εταιρείας.

Τελικά το περιοδικό Forbes κατέταξε τη Ριάνα στις νέες δισεκατομμυριούχους, υπολογίζοντας την προσωπική περιουσία της σε 1,7 δις δολάρια, καθιστώντας την, την πλουσιότερη γυναίκα τραγουδίστρια στον κόσμο.

Από αυτά, το 1,4 δις δολάρια προέρχεται από την εταιρεία καλλυντικών «Fenty Beauty», ενώ τα υπόλοιπα 300 εκατομμύρια δολάρια προέρχονται από την καινούρια της εταιρεία εσωρούχων πολυτελείας «Savage x Fenty», που υπολογίζεται στα 250 εκατομμύρια δολάρια, και βέβαια τις συνεχιζόμενες καλλιτεχνικές απολαβές της.

Από αυτά, το 1,4 δις δολάρια προέρχεται από την εταιρεία καλλυντικών «Fenty Beauty», ενώ τα υπόλοιπα 300 εκατομμύρια δολάρια προέρχονται από την καινούρια της εταιρεία εσωρούχων πολυτελείας «Savage x Fenty», που υπολογίζεται στα 250 εκατομμύρια δολάρια, και βέβαια τις συνεχιζόμενες καλλιτεχνικές απολαβές της.

Το μόνο παράπονο προέρχεται από τους οπαδούς της φωνής της αφού η Ριάνα έχει να παρουσιάσει νέο άλμπουμ από το 2016, όταν κυκλοφόρησε το άλμπουμ, Anti.

Αυτό, όμως, πάντα κατά την Σάνον Κόιν, θεωρείται πολύ καλό, γιατί «χτίζει κάτι έξω από την καλλιτεχνική περσόνα της Ριάνα!»

Η «Savage x Fenty»

Η νέα εταιρεία εσωρούχων «Savage x Fenty», θεωρείται το νέο υπερόπλο της Ριάνα!  Πρώτα, ξεφορτώθηκε την «Fenty Accessories», την εταιρεία πολυτελών αξεσουάρ που δεν έδειχνε να πηγαίνει πολύ καλά μέσα στο επιβαρυμένο κλίμα της πανδημίας.

Αμέσως μετά, τον Φεβρουάριο του 2021, έχοντας εξασφαλίσει την υποστήριξη του επιχειρηματία πλέον «Jay Z» (μέσω της επενδυτικής εταιρείας «Marcy Venture Partners») αλλά και του Μπερνάρ Αρνό  (μέσω της επενδυτικής  «L.Catterton»), η εταιρεία βρήκε εύκολα χρηματοδότηση 115 εκατομμυρίων δολαρίων, και τώρα η Ριάνα κατέχει το 30% της εταιρείας που η αξία της εκτιμάται από το Forbes πως ήδη ξεπερνά το 1 δις δολάρια σε αξία!

Διαβάστε επίσης:

Riva Yachts – Η ιστορία πίσω από τα κομψοτεχνήματα που σκίζουν τις θάλασσες (Photos)

Απόδραση από το Αλκατράζ – Η αληθινή ιστορία των κρατουμένων που το έσκασαν από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας

Φολέγανδρος: Η άγρια ομορφιά των Κυκλάδων – Από τόπος εξορίας, ιδανικός προορισμός (photos/video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 01:39