search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 18:24
MENU CLOSE

Οι εργαζόμενοι που δεν εμβολιάζονται θα πληρώνουν μόνοι τους τα rapid test – Πόσο θα μειωθεί ο μισθός τους

24.08.2021 07:30
Rapid-test (2)

Προ των πυλών βρίσκεται το τέταρτο κύμα της πανδημίας υποστηρίζουν οι ειδικοί έχοντας κατά νου ότι και πέρυσι τέτοιο καιρό – με το τέλος των διακοπών – ξέσπασε το τρίτο κύμα του κορωνοϊού. Καθώς μάλιστα η μετάλλαξη «Δ» είναι ιδιαίτερα μεταδοτική όλα δείχνουν ότι το επόμενο δεκαπενθήμερο με την επιστροφή των πολιτών ( μικρών και μεγάλων ) στα μεγάλα αστικά κέντρα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για τον χειμώνα που θα αντιμετωπίσουμε.

Την στιγμή πάντως που οι επιστήμονες επεξεργάζονται σενάρια για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της πανδημίας με τις λιγότερες απώλειες η κυβέρνηση διαβεβαιώνει με όλους τους τρόπους ότι , ό,τι και να γίνει δεν θα υπάρξει νέο lockdown και η οικονομία θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.

Ο αρμόδιος υπουργός Θόδωρος Σκυλακάκης αισθάνθηκε μάλιστα την ανάγκη να επιμείνει σε αυτή την επισήμανση λέγοντας ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ξανακλείσει η οικονομία προσθέτοντας ωστόσο ότι «η εικόνα είναι σαφώς αρνητική, αλλά εξακολουθούμε να έχουμε μία παγκόσμια πανδημία και δεν ξέρουμε τι έκπληξη θα μας βρει».

Οι διαβεβαιώσεις αυτές γίνονται καθώς τα μηνύματα που λαμβάνουν οι κυβερνητικοί από όλες τις πλευρές είναι ότι η πραγματική οικονομία δεν αντέχει παρά της διαβεβαιώσεις του Μεγάρου Μαξίμου ότι το κράτος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα γιατί …λεφτά υπάρχουν.

Το κυβερνητικό επιτελείο αξιολογεί ως το σοβαρότερο θέμα το θέμα των εμβολιασμών αφού τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει ραγδαία μείωση των ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα. Χαρακτηριστικά το δεκαήμερο πριν από τον Δεκαπενταύγουστο: κλείστηκαν μόλις 72.000 ραντεβού, όταν το προηγούμενο διάστημα οι ημερήσιοι εμβολιασμοί ξεπερνούσαν τους 100.000.

Μοιραία στο στόχαστρο των κυβερνητικών στελεχών μπαίνουν όσοι δεν έχουν κάνει εμβόλιο καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι ο αριθμός του ενήλικου ανεμβολίαστου πληθυσμού υπολογίζεται σε 2,5 εκατομμύρια.

Οι ειδικοί με βάση τα επιδημιολογικά μοντέλα εκτιμούν ότι όλοι όσοι δεν έχουν κάνει εμβόλιο θα μολυνθούν από το μεταλλαγμένο στέλεχος «Δέλτα». Με βάση αυτές τις προβλέψεις προκύπτει ότι 375.000 εξ αυτών θα χρειαστούν νοσηλεία και περισσότεροι από 25.000 θα εισαχθούν σε ΜΕΘ.

Το επόμενο διάστημα η διασπορά του ιού θα μεταφερθεί στους χώρους εκπαίδευσης και εργασίας, οπότε είναι επιβεβλημένη η λήψη κατάλληλων μέτρων ώστε να αποτραπούν πιθανές συρροές νέων κρουσμάτων.

Όπως εξηγεί ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και διευθυντής στην Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) κ. Τζανάκης για τις σχολικές και πανεπιστημιακές δομές, «το άνοιγμα της εκπαίδευσης μπορεί με τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης να μην επηρεάσει σημαντικά τους πανδημικούς δείκτες και κατά συνέπεια να μην προκαλέσει δυσλειτουργίες όπως αναστολή εκπαιδευτικής δραστηριότητας κλπ». Εκτός της αυτονόητης προσπάθειας για μαζικούς εμβολιασμούς, θα πρέπει να ισχύσουν συγκεκριμένες στρατηγικές ανακοπής συρροών με εκτεταμένο testing προσαρμοσμένο στο εμβολιαστικό status των μαθητών/φοιτητών.

Στις σημερινές ανακοινώσεις που θα κάνει η κυβέρνηση για τους ανεμβολίαστους θα γίνει και επίσημα γνωστό ότι πλέον τα rapid test θα τα πληρώνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι προκειμένου να πάνε στη δουλειά τους γεγονός που θα σημαίνει ότι ο μισθός τους θα μειωθεί κατά 80 ευρώ το μήνα αφού θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν δύο τεστ την εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο κορωνοϊού: Ποιοι και πότε θα κάνουν τρίτη δόση στην Ελλάδα

Παγώνη: Οι ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν όλοι – Δεν έπρεπε να βγουν οι μάσκες

Κορωνοϊός: Πότε θα τεθεί θέμα για νέο lockdown – Δυσοίωνος ο Εξαδάκτυλος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 18:24