search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 14:15
MENU CLOSE

ΣΤΑΣΥ: Aνακαινίζονται 14 συρμοί της Γραμμής 1

07.09.2021 08:37
isap-1.jpg

Σαν καινούργιοι θα είναι οι συρμοί του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου σύντομα.

Την ανακατασκευή 14 συρμών της Γραμμής 1 της ΣΤΑΣΥ, δηλαδή του πρώην ηλεκτρικού σιδηροδρόμου που έχουν κλείσει περισσότερα από 36 χρόνια ζωής προχωρεί η εταιρία με στόχο το… λιφτινγκ να είναι τόσο εκτεταμένο ώστε οι συρμοί να καταστούν λειτουργικοί για ακόμα ένα τέταρτο του αιώνα.

Η απόφαση ανακατασκευής των εν λόγω συρμών έχει ληφθεί εδώ και αρκετά χρόνια, καθώς η λύση αυτή είχε κριθεί επωφελέστερη λόγω του μειωμένου οικονομικού κόστους έναντι της αγοράς νέων συρμών, ωστόσο μόλις πριν λίγες ημέρες η ΣΤΑΣΥ έβγαλε στον αέρα τον σχετικό διαγωνισμό προϋπολογισμού 86,8 εκατομμυρίων ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Οι ανακαινισμένοι συρμοί εκτός του πλήρους εκσυγχρονισμού τους σε συστήματα λειτουργίας και ασφαλειας, θα διαθέτουν κάμερες κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, φωτισμό LED, ενώ θα αντικατασταθούν τα καθίσματα και το δάπεδο στο χώρο των επιβατών και θα αφαιρεθούν ορισμένες θέσεις προκειμένου να γίνουν περισσότερο προσβάσιμοι στα ΑμΕΑ.

Να σημειωθεί ότι οι εν λόγω συρμοί (8ης παραλαβής όπως λέγονται), παρελήφθησαν και τέθηκαν σε κυκλοφορία το 1985 έχοντας έως σήμερα διανύσει κατά μέσο όρο 2,9 εκατομμύρια χιλιόμετρα.

Οπως μάλιστα επισημαίνει η ΣΤΑΣΥ αιτιολογώντας την απόφαση ανακατασκευής των συρμών, «η χρήση τους πέραν της 30ετίας καθώς επίσης και ο παρωχημένος σχεδιασμός των κύριων συστημάτων και η ελλιπής ή μη διαθέσιμη υποστήριξη των κατασκευαστικών οίκων, οδηγούν αδιαμφισβήτητα σε χαμηλό επίπεδο συντηρησιμότητας του εξοπλισμού, γεγονός που επηρεάζει άμεσα τη διαθεσιμότητα των συρμών αλλά και την ορθή εκτέλεση της προβλεπόμενης προληπτικής ή διορθωτικής συντήρησης».

Ο χρόνος παράδοσης του έργου ορίστηκε στις 1.020 μέρες (34 μήνες), αλλά οι παραδόσεις των ανακαινισμένων συρμών θα γίνονται σταδιακά (με τον πρώτο ανακατασκευασμένο συρμό να παραδίδεται σε 570 μέρες) προκειμένου να μην προκύψουν προβλήματα με τη διαθεσιμότητά τους, όπως αναφέρει το Έθνος

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης:

Δεμένα τα πλοία σε Πειραιά, Λαύριο και Ραφήνα λόγω των ισχυρών ανέμων

Με μικρό καλάθι ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός – Η κυβέρνηση σε πανικό από τις ανατιμήσεις σε ήδη πρώτης ανάγκης

Κορωνοϊός: Μοίραζαν πλαστά πιστοποιητικά rapid test σε νησί

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 14:13