search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:32
MENU CLOSE

ΚΚΕ: «Κοροϊδία» τα μέτρα για την ακρίβεια – Σε κινηματικό αναβρασμό το ΠΑΜΕ

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2194
9-9-2021
10.09.2021 07:00
koutsoubas-kke

«Σταγόνα στον ωκεανό» και «κοροϊδία» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ τα «αντισταθμιστικά» μέτρα που προαναγγέλλει η κυβέρνηση για τις ανατιμήσεις.

Επισημαίνει ότι όταν πρόκειται για φόρους ή για περικοπή μισθών και συντάξεων οι κυβερνήσεις τις κάνουν με μεγάλη ευκολία, «όταν όμως πρόκειται για την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις προϊόντων, εκεί “σηκώνουν τα χέρια ψηλά”, υποκλινόμενοι στους “νόμους της ελεύθερης αγοράς”, δηλαδή της κερδοφορίας του κεφαλαίου».

Κοροϊδία θεωρεί το ΚΚΕ τόσο το γεγονός ότι η ακρίβεια παρουσιάζεται ως ένα φυσικό και αναπόφευκτο φαινόμενο, όσο και ότι προτείνεται η αντιμετώπισή του με «αντισταθμιστικά» και «παρατηρητήρια καταναλωτή» όταν οι μισθοί είναι πετσοκομμένοι και η «φοροληστεία» συνεχίζεται. «Είναι στο χέρι του λαού να δυναμώσει τον αγώνα του, για να μην πληρώσει ξανά για την ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου» είναι το μήνυμα που στέλνει ο Περισσός.

Ειδικά τις αυξήσεις στο ρεύμα το ΚΚΕ σε μεγάλο βαθμό τις αποδίδει στην ενεργειακή στρατηγική και τη λεγόμενη πράσινη μετάβαση. Σύμφωνα με τον «Ριζοσπάστη» διαψεύστηκαν οι διαβεβαιώσεις ότι η «απελευθέρωση» της αγοράς ενέργειας, που υπηρετούν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις, θα «τονώσει τον ανταγωνισμό» και θα οδηγήσει σε φθηνότερο ρεύμα για τα λαϊκά νοικοκυριά. Σήμερα «στην εποχή της ‘’απολιγνιτοποίησης’’ και της ‘’πράσινης μετάβασης’’, το ηλεκτρικό ρεύμα είναι πανάκριβο για τον λαό και οι αυξήσεις έως και 50%, που αναμένονται τις επόμενες μέρες, θα μεγαλώσουν την αιμορραγία για το λαϊκό εισόδημα».

Όσον αφορά την ανάπτυξη με αφορμή τη χθεσινή δημοσιοποίηση των στοιχείων για το Β’ τρίμηνο από την ΕΛΣΤΑΤ, το ΚΚΕ σχολίασε ουσιαστικά πως αυτή επιτυγχάνεται στην πλάτη των εργαζομένων: «την ίδια ώρα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης οι εργαζόμενοι ζουν στην ασφυξία των χαμηλών μισθών, των άδικων φόρων και της ακρίβειας, απόδειξη ότι το “μάρμαρο” της περιβόητης καπιταλιστικής ανάπτυξης το πληρώνει μονίμως ο λαός».

Στο μεταξύ, οι δυνάμεις του κόμματος βρίσκονται σε κινηματική εγρήγορση με αιχμή τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη και όχι μόνο. Ειδικότερα, το ΠΑΜΕ προβαίνει σε παραστάσεις διαμαρτυρίας σε διάφορες περιοχές της Αττικής, αύριο Παρασκευή, για τις αυξήσεις της ΔΕΗ στο ρεύμα. Συνέχεια έχει η συμμετοχή στο συλλαλητήριο των συνδικάτων το Σάββατο στη ΔΕΘ (6 μ.μ., πλατεία ΧΑΝΘ).

Από εκεί και πέρα πραγματοποιούνται συσκέψεις των συνδικάτων για τον σχεδιασμό κινητοποιήσεων όλο το φθινόπωρο ώστε να μείνει στα χαρτιά και να μην εφαρμοστεί στην πράξη ο νόμος Χατζηδάκη για την εργασία και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Παράλληλα, συνεχίζουν να πραγματοποιούνται κινητοποιήσεις με αιχμή την υγεία και με προμετωπίδα αιτήματα για την ενίσχυση του ΕΣΥ και κατά των σχεδιασμών ιδιωτικοποίησης.

Διαβάστε επίσης:

Μπελάς οι ανεμβολίαστοι

Ποντάρει σε μείωση φόρων

Ανοίγει η βεντάλια των προκλήσεων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:32