ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 11:21
MENU CLOSE

Η πρώτη δημοσκόπηση μετά τη ΔΕΘ: Προβάδισμα ΝΔ με 11,9% - Πώς κρίνει ο κόσμος τις εξαγγελίες

16.09.2021 20:57

Στην πρώτη δημοσκόπηση μετά τη ΔΕΘ, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται με «ψαλιδισμένο» το ποσοστό της αλλά με προβάδισμα 10,9% στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ.

H διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει στο 11,9% στην αναγωγή επί των εγκύρων καθώς στον συγκεκριμένο πίνακα το ποσοστό της ΝΔ ανεβαίνει στο 37,8% και του ΣΥΡΙΖΑ στο 25%.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από την εταιρεία MRB και προβλήθηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

Επιφυλάξεις για εξαγγελίες – ανασχηματισμό

Οσον αφορά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, οι πολίτες εμφανίζονται επιφυλακτικοί απέναντι στις κυβερνητικές εξαγγελίες στη ΔΕΘ, καθώς το 58,4% τα αξιολογεί ως «καθόλου ή λίγο αποτελεσματικά», έναντι 30,4% που τα αξιολογεί ως «πολύ ή αρκετά» αποτελεσματικά.

Επιφυλάξεις όμως εξέφρασε η πλειονότητα των πολιτών και για τον ανασχηματισμό. Πιο συγκεκριμένα, το 50% εκτιμά ότι κινείται «μάλλον ή σίγουρα προς τη λάθος κατεύθυνση, έναντι 25,1% που εκτιμά ότι «κινείται σίγουρα ή μάλλον προς τη σωστή κατεύθυνση».

Θετικές-αρνητικές γνώμες

Η αξιολόγηση της κυβερνητικής θητείας της ΝΔ, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κρίνεται αρνητική, με το 39,9% του συνόλου των ερωτηθέντων να απαντά ότι την αξιολογεί σίγουρα ή μάλλον θετικά και το 58,2% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά.

Ακόμη μεγαλύτερη είναι όμως η αρνητική αξιολόγηση της αντιπολιτευτικής στάσης του ΣΥΡΙΖΑ, με αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα, το 70% του συνόλου των ερωτηθέντων αξιολογεί την αντιπολιτευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ αρνητικά ή μάλλον αρνητικά, έναντι 25,1% που την αξιολογεί θετικά ή μάλλον θετικά.

Διαβάστε επίσης:

Σαρηγιάννης για κρούσματα: Μπαίνουμε εκ νέου σε αυξητική πορεία – Θα φτάσουμε στα 4.500 τέλη Σεπτεμβρίου (Video)

Κορωνοϊός: Αποτέλεσμα σε 5 λεπτά με νέο φορητό τεστ αντισωμάτων – Πόσο θα κοστίζει

Σολομός κονσέρβα: Τα οφέλη και οι… κρυφοί κίνδυνοι για την υγεία

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 11:19
Exit mobile version