search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 07:08
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση ALCO: Στο +10,2% η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά απογοήτευση από ανασχηματισμό και οικονομία

17.09.2021 20:32
poll_new

Διψήφια διατηρείται η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και σε νέα δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO που διεξήχθη για λογαρισμό του τηλεοπτικού δικτύου Open.

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 34%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,8%, το ΚΙΝΑΛ 7%, το ΚΚΕ 5,6%, η Ελληνική Λύση 4,6% και το ΜεΡΑ25 3%, ενώ οι αναποφάσιστοι παραμένουν ψηλά στο 13,2%.

Σημειώνεται ότι η ΝΔ έχασε τρεις εκατοστιαίες μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση της εταιρείας, ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει να μην μπορεί να κεφαλαιοποιήσει την απογοήτευση που καταγράφεται σε διάφορους τομείς για την κυβέρνηση.

Για παράδειγμα, σχετικά με τον πρόσφατο ανασχηματισμό, η δημοσκόπηση καταγράφει 49% αρνητική εκτίμηση από τους πολίτες ενώ μόλις το 22% απαντά θετικά ως προς τις πρόσφατες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Αρνητικό είναι το κλίμα και σε ό,τι αφορά την οικονομία καθώς 42% εκτιμά ότι ο οικογενειακός προϋπολογισμός έχει επιβαρυνθεί αρκετά από τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων ενώ 27% λέει ότι επηρεάστηκε πολύ. Παράλληλα, 43& σημειώνει ότι τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης δεν βοηθούν καθόλου την οικογένειά τους ενώ 22% απαντούν «λίγο».

Όσον αφορά στο ποιον θεωρούν οι πολίτες καταλληλότερο για πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει ποσοστό 36% έναντι 22% του Αλέξη Τσίπρα. Σημειώνεται, πάντως ότι ο πρωθυπουργός καταγράφει πτώση στη δημοφιλία του της τάξης του 5% καθώς στην προηγούμενη μέτρηση η δημοφιλία του βρισκόταν στο 41%. Σημειώνεται, επίσης, ότι η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί ότι εντός 2022 θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές.

Διαβάστε επίσης

Εμβόλιο – Τρίτη δόση: Διχασμένοι οι επιστήμονες για τη χορήγησή της στον γενικό πληθυσμό

Σαρηγιάννης για κρούσματα: Μπαίνουμε εκ νέου σε αυξητική πορεία – Θα φτάσουμε στα 4.500 τέλη Σεπτεμβρίου (Video)

Κορωνοϊός: Αποτέλεσμα σε 5 λεπτά με νέο φορητό τεστ αντισωμάτων – Πόσο θα κοστίζει

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 07:01