ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 15:01
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση ALCO: Στο +10,2% η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά απογοήτευση από ανασχηματισμό και οικονομία

17.09.2021 20:32

Διψήφια διατηρείται η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και σε νέα δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO που διεξήχθη για λογαρισμό του τηλεοπτικού δικτύου Open.

Σημειώνεται ότι η ΝΔ έχασε τρεις εκατοστιαίες μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση της εταιρείας, ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει να μην μπορεί να κεφαλαιοποιήσει την απογοήτευση που καταγράφεται σε διάφορους τομείς για την κυβέρνηση.

Για παράδειγμα, σχετικά με τον πρόσφατο ανασχηματισμό, η δημοσκόπηση καταγράφει 49% αρνητική εκτίμηση από τους πολίτες ενώ μόλις το 22% απαντά θετικά ως προς τις πρόσφατες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Αρνητικό είναι το κλίμα και σε ό,τι αφορά την οικονομία καθώς 42% εκτιμά ότι ο οικογενειακός προϋπολογισμός έχει επιβαρυνθεί αρκετά από τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων ενώ 27% λέει ότι επηρεάστηκε πολύ. Παράλληλα, 43& σημειώνει ότι τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης δεν βοηθούν καθόλου την οικογένειά τους ενώ 22% απαντούν «λίγο».

Όσον αφορά στο ποιον θεωρούν οι πολίτες καταλληλότερο για πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει ποσοστό 36% έναντι 22% του Αλέξη Τσίπρα. Σημειώνεται, πάντως ότι ο πρωθυπουργός καταγράφει πτώση στη δημοφιλία του της τάξης του 5% καθώς στην προηγούμενη μέτρηση η δημοφιλία του βρισκόταν στο 41%. Σημειώνεται, επίσης, ότι η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί ότι εντός 2022 θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές.

Διαβάστε επίσης

Εμβόλιο – Τρίτη δόση: Διχασμένοι οι επιστήμονες για τη χορήγησή της στον γενικό πληθυσμό

Σαρηγιάννης για κρούσματα: Μπαίνουμε εκ νέου σε αυξητική πορεία – Θα φτάσουμε στα 4.500 τέλη Σεπτεμβρίου (Video)

Κορωνοϊός: Αποτέλεσμα σε 5 λεπτά με νέο φορητό τεστ αντισωμάτων – Πόσο θα κοστίζει

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 14:57
Exit mobile version