search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:25
MENU CLOSE

Επιτέλους εξοπλισμοί!

17.09.2021 10:49
rafale_new

Πρέπει κάποια στιγμή να καταστεί σαφές στην ελληνική κοινωνία αλλά και στην εν γένει προοδευτική φιλειρηνική κοινότητα που κάνει συγκινητικές παραινέσεις για παγκόσμια ειρήνη, ότι, πριν από όλα, η ειρήνη κοστίζει, και μάλιστα ακριβά, και οι προηγμένες δημοκρατικές κοινωνίες που σέβονται την ανθρώπινη ζωή, εξοπλίζονται αποτρεπτικά και αγοράζουν Rafale.

Επίσης, αγοράζουν όπλα για να διαφυλάττουν την εθνική ανεξαρτησία και τα σύνορα της χώρας τους.

Αυτό δεν επιτυγχάνεται δωρεάν και κυρίως δίχως εθνικό σχέδιο.

Υποτίθεται -και ελπίζουμε ειλικρινώς σε αυτό- ότι όλοι θέλουν να μην ρισκάρουν μια εθνική απώλεια (όπως ο κύριος Μπαλάφας του ΣΥΡΙΖΑ). Τα όπλα όπως και όλα τα πράγματα, αποκτούν την σημασία τους με τον τρόπο που τα χρησιμοποιείς. Άλλοι τα χρησιμοποιούν για επεκτατικούς σκοπούς και άλλοι για να αποτρέπουν αυτές τις βλέψεις.

Η Ελλάδα, για πολλούς λόγους, δεν έχει επιθετικές βλέψεις εναντίον των γειτόνων της. Αντίθετα, η Τουρκία κατά κύριο λόγο, δηλώνει επίσημα διεθνώς ότι βασική της επιδίωξη είναι η Γαλάζια Πατρίδα, η διχοτόμηση του Αιγαίου και η απόλυτη κυριαρχία στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό το δηλώνει καθημερινά και καθαρά σε όλους τους τόνους και προς όλες τις κατευθύνσεις. Πέραν της διπλωματίας και των συμμαχιών, κάθε σοβαρό κράτος, πριν από όλα, οφείλει να ενισχύεται οπλικά ώστε να διαθέτει την απαιτουμένη αποτρεπτική ισχύ που αποτελεί και το πιο πειστικό επιχείρημα εναντίον του αντίπαλου.

Η Ελλάδα -ελπίζω να το καταλαβαίνουν ακόμα και οι πολίτες που διαθέτουν τρυφερές καρδιές σαν την καρδιά ενός μαρουλιού- δεν είναι ούτε Ελβετία, ούτε Βέλγιο, ούτε Λουξεμβούργο που δεν ανησυχούν για τα εθνικά τους σύνορα, που δεν απειλεί κανένας την εθνική τους κυριαρχία.

Η Τουρκία πλέον μας απειλεί σε όλους τους τόνους, δίχως προσχήματα, σε καθημερινή βάση και αυτό σίγουρα δεν γίνεται για «εσωτερική κατανάλωση» και προς χάριν του Μπαχτσελί, και άλλες παρόμοιες αφελείς προσεγγίσεις που ακούγονται καθημερινά από βαρετούς αναλυτές της τηλεόρασης. Για την Τουρκία, η Ελλάδα αποτελεί μια ιστορική εκκρεμότητα και τα επεκτατικά της σχέδια σε βάρος μας συγκροτούν τον βασικό πυρήνα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής. Η Ελλάδα, λοιπόν, με τα επιπλέον έξι Rafale που προσθέτει στην πολεμική της αεροπορία, ισχυροποιεί την ειρήνη στην περιοχή. Ανάγκη μεγάλη είναι να επισπευσθεί και η αγορά των τεσσάρων φρεγατών αλλά και όλων εκείνων των απαραίτητων οπλικών συστημάτων που θωρακίζουν την πατρίδα ώστε να διασφαλιστεί η αμυντική μας αυτάρκεια και να μην εξαρτάται από τρίτους. Η διπλωματία και οι συμμαχίες είναι απαραίτητες αλλά συμπληρωματικές.

Έχει σχηματιστεί η εντύπωση, κυρίως με τον υποβολιμαίο μεταπολιτευτικό αντιαμερικανισμό, ότι αποτελεί καταστατική υποχρέωση κάποιων άλλων χωρών –κατά βάση της Αμερικής– να υπερασπίζονται στο όνομα αφελών αλλά και ανιστόρητων ή εντελώς εσφαλμένων αιτιάσεων, τα εθνικά μας σύνορα. Η εξοργιστικά γελοία αυτή άποψη επικρατεί ως ένα εθνικό αίτημα, ότι δηλαδή ο αμερικανικός στρατός οφείλει να είναι επιφορτισμένος με το να υπερασπίζεται τα εθνικά μας δίκαια όπως εμείς τα ορίζουμε σε τελευταία ανάλυση…

Ο Ερντογάν, κατά μια έννοια, όπως επεσήμανε και ο κος Καιρίδης, μας αφύπνισε και τρέχουμε τα εξοπλιστικά που είχαν παγώσει λόγω επαναστατικών διαδικασιών στην χώρα μας. Η ώρα να υψώσουμε απροσπέλαστα τείχη εναντίον όλων όσων επιβουλεύονται την εθνική μας κυριαρχία, έφτασε. Αλλιώς, θα παραμείνουμε ένα κράτος με περιορισμένη κυριαρχία, αμφισβητούμενα σύνορα, υπό τον φόβο του τουρκικού επεκτατισμού και της ισλαμοποίησης του Αιγαίου.

Διαβάστε επίσης:

Η αληθινή πρόκληση για τη νέα γενιά

Οι ευθύνες για τις γκρίζες ζώνες του εμβολιασμού

Όλα τριγύρω αλλάζουν, αλλά οι πολιτικοί συσχετισμοί ουσιαστικά δεν αλλάζουν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:25