search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 00:27
MENU CLOSE

Κιθαρίστας γνωστού συγκροτήματος είναι εξαφανισμένος επί 26 χρόνια – Ακόμη τον περιμένουν

28.09.2021 20:33
manic_street preachers-new

Το συγκρότημα Manic Street Preachers μεσουρανούσε στα μέσα της δεκαετίας του ΄90. Έβγαζε δίσκους, έδινε συναυλίες και οι νέοι παραληρούσαν για να τους ακούσουν. Μέχρι που μια μέρα το συγκρότημα έμεινε ορφανό.

Σαν να άνοιξε η γη να τον κατάπιε ο κιθαρίστας της μπάντας ο Richey Edwards εξαφανίστηκε την 1η Φεβρουαρίου του 1995 σε ηλικία 27 ετών. Όλοι πίστεψαν ότι ο κιθαρίστας αυτοκτόνησε και το σώμα τους δεν βρέθηκε ποτέ. Όχι όμως και τα μέλη του συγκροτήματος του, οι φίλοι του.
Κάποιοι είπαν ότι όλο αυτό είναι ένα διαφημιστικό τρικ για να ανεβάσει η μπάντα τις πωλήσεις των δίσκων της.

Τα τελευταία βήματα του κιθαρίστα ήταν γνωστά. Αποχώρησε από το ξενοδοχείο που έμενε το πρωί στις 7 παίρνοντας μαζί μόνο το πορτοφόλι του, τα αντικαταθλιπτικά του χάπια, τα κλειδιά του αυτοκινήτου του και το διαβατήριο του.

Πέρασε από το διαμέρισμά του, άφησε το διαβατήριο του και μετά χάθηκε. Το δεκαπενθήμερο πριν από την εξαφάνιση, ο κιθαρίστας είχε βγάλει 2.800 λίρες από τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Δύο εβδομάδες μετά εντοπίστηκε το αμάξι του Richey κοντά σε μια γέφυρα στην οποία έχουν καταγραφεί αρκετές αυτοκτονίες. Πολλοί πιστεύουν ότι πήδηξε από την γέφυρα, αλλά δεν υπάρχουν αποδείξεις.

Σε κάθε συναυλία που διοργάνωναν υπήρχε πάντα και ένα επιπλέον μικρόφωνο μη τυχόν και εμφανιστεί φίλος τους, να το πιάσει να τραγουδήσει και να παίξει την κιθάρα του.

Τον Νοέμβριο του 2008 οι αρχές κήρυξαν επισήμως νεκρό τον Richey Edwards. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι και για την μπάντα του είναι νεκρός. Λένε ότι ποτέ δεν βρέθηκε κάποιο πτώμα άρα και δεν υπάρχει οριστική απόδειξη γι’ αυτό.

Σήμερα 26 χρόνια μετά οι φίλοι του από το συγκρότημα ακόμη ελπίζουν.

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1986 στο Μπλάκγουντ της Ουαλίας. Τα μέλη του συγκροτήματος πήγαιναν μαζί στο ίδιο σχολείο. Οι Manic Street Preachers είναι βρετανικό συγκρότημα της εναλλακτικής ροκ.

Διαβάστε επίσης:

Όλα τα μέτρα στήριξης για τους σεισμόπληκτους της Κρήτης

Συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας: Πώς λειτουργεί η ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής σε περίπτωση επίθεσης

Βρετανία: Στέρεψαν τα βενζινάδικα – Δεν έχουν καύσιμα τα αυτοκίνητα – Ατελείωτες ουρές (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03