search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 14:39
MENU CLOSE

Βρετανία: Πανικός για μια γαλοπούλα – Άδειασαν τα ράφια- Φοβούνται ελλείψεις στην αγορά τα Χριστούγεννα (Video)

04.10.2021 18:01
adeia_rafia_soyper_market-new

Μετά τα χτυπήματα σε ελλείψεις στα καύσιμα, οι Βρετανοί τρέμουν τι θα γίνει τα Χριστούγεννα και σπεύδουν στα σούπερ μάρκετ για να προμηθευτούν από τώρα… γαλοπούλες. Μάλιστα η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη που ξεπερνάει το 400%, ενώ σε πολλές περιπτώσεις τα ράφια έχουν αδειάσει.


Και αυτή την φρενίτιδα δεν την έχουν πάθει δίχως λόγο. Ο ίδιος ο Μπόρις Τζόνσον είχε βγει και είχε πει πως η κρίση στην εφοδιαστική αλυσίδα της χώρας θα μπορούσε να διαρκέσει μήνες και να επεκταθεί μέχρι και την εορταστική περίοδο. Και ποιο είναι το φαγητό εκείνων των ημερών; Η γαλοπούλα.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Σύμφωνα με την Telegraph ο κόσμος ανησυχεί γενικότερα για το τι θα γίνει με τα τρόφιμα και μάλιστα σε πολλά σούπερ μάρκετ έχει παρατηρηθεί αύξηση κατά 20% στις πωλήσεις κατεψυγμένων τροφίμων.
Ο Μπόρις Τζόνσον προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αλλά και να μην προκαλέσει μεγαλύτερο πανικό μίλησε στο BBC και είπε ότι φέτος είναι αισιόδοξος πως η χρονιά θα είναι καλύτερη από την περυσινή, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος των Συντηρητικών Όλιβερ Ντάουντεν διαβεβαίωσε ότι οι Βρετανοί θα μπορέσουν να αγοράσουν τις χριστουγεννιάτικες γαλοπούλες τους.

Πάντως οι διάφοροι αναλυτές από την πλευρά τους δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία του Τζόνσον. Ο Κλάιβ Μπλακ, αναλυτής λιανικής δήλωσε στους Times ότι η εορταστική περίοδος θα είναι «εφιάλτης για τους καταναλωτές. Θα υπάρχει φαγητό στα ράφια των σούπερ μάρκετ, αλλά θα υπάρξει σαφής έλλειψη επιλογών».
Την ίδια στιγμή στα πρατήρια καυσίμων δεν φαίνεται να καλυτερεύει η κατάσταση με τα αυτοκίνητα να σχηματίζουν μεγάλες ουρές αλλά και με τους καταναλωτές να έρχονται στα χέρια για λίγες σταγόνες βενζίνης. Από αύριο θα μπουν στη μάχη οι 150 οδηγοί – στρατιώτες που εκπαιδεύτηκαν ταχύρρυθμα και θα οδηγούν βυτιοφόρα για να βοηθήσουν στον ανεφοδιασμό.


Οι 150 στρατιώτες οδηγοί θα προστεθούν θα προστεθούν στις 5.000 προσωρινές άδειες visa για ξένους οδηγούς φορτηγών που θα προσληφθούν για να καλυφθεί η έλλειψη.

Διαβάστε επίσης:

Πετρέλαιο θέρμανσης: «Στα ύψη θα φτάσει η τιμή του» λέει η πρόεδρος των βενζινοπωλών (Video)

Καύσιμα – μπουρλότο για τα νοικοκυριά

Μητσοτάκης: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας – Ανάπτυξη 6,1% φέτος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 14:38